E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazin​Çiçekçinin ölümüne neden olan zanlı tutuklandı---

​Çiçekçinin ölümüne neden olan zanlı tutuklandı

​Çiçekçinin ölümüne neden olan zanlı tutuklandı
07 Ekim 2015 - 01:27 borsagundem.com

Bağdat Caddesi'nde çiçekçi gencin arabası ile çarparak ölümüne neden olan Murathan Ö. tutuklandı. Zanlının kaza öncesi drift görüntüleri ortaya çıktı

Bağdat Caddesi'nde çiçekçi Mehmet Emin Kaya'ya (34) arabası ile çarparak ölümüne neden olan Murathan Ö. olaydan 87 gün sonra teslim oldu ve çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Bu arada zanlının kazadan 30 saniye önce drift yaptığını gösteren MOBESE kayıtları ortaya çıktı.

Zanlının savcıya verdiği ifadesinde, “Ben uyuşturucu ve Alkol hayatımda hiç kullanmadım ve özel bir hastanede uyuşturucu ve alkol testi yaptırdım, negatif çıktı” dediği öğrenildi. 
Kadıköy Bağdat Caddesi'nde karıştığı ölümlü trafik kazasının ardından kayıplara karışan ve ardından polise teslim olan Murathan Ö. adliyeye sevk edildi. Burada savcılık sorgusu tamamlanan zanlı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemece ifadesi alınan Murathan Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Murathan Ö. adliyede böyle görüntülendi. 

Savcılık ifadesine ulaşılan zanlının, “Serhat A. ile birlikteydim. Gece 02.00’de sahur yapmak için buluşmuştuk. Ben uyuşturucu ve alkol hayatımda hiç kullanmadım ve özel bir hastanede uyuşturucu ve alkol testi yaptırdım, negatif çıktı. Benim öyle birkaç arkadaşımı toplayıp yolda yarış yapmak gibi bir merakım ve davranışım yok. Hatta arabada arkada otururken bile emniyet kemer takarım” dediği öğrenildi.
 
OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, Kadıköy Bağdat Caddesi, Şaşkın Bakkal mevkiinde, geçtiğimiz 11 Temmuz günü 03.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, direksiyon hakimiyetini kaybeden araç sürücüsü, kaldırımda kurulu olan çiçekçi Mehmet Emin Kaya'ya çarptı. 34 EDS 44 plakalı aracın çarpmasıyla ağır yaralanan çiçekçi Mehmet Emin Kaya sağlık ekiplerinin ilk müdahalenin ardından hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybetti. Kazaya sebebiyet veren Otomobil sürücüsü olay yerinden kaçmıştı. 
 
KAZA ÖNCESİ DRİFT GÖRÜNTÜLERİ ÇIKTI 

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde, 3 ay önce çiçekçi Mehmet Emin Kaya'yı aracı ile ezerek öldüren ve kaçan sürücü Murathan Ö.'nün, kazadan 30 saniye önce drift yaparken görüntüleri ortaya çıktı. Öte yandan, zanlı Murathan Ö.'nün ifadesinde, "Kazadan sonra memleketim Malatya’daki yazlık evde tek başıma saklandım. Kimseden yardım almadım. Kusurlu taraf aranacaksa, kaldırımda tezgahın arkasında uyuyan çiçekçidir. Alkol ve uyuşturucu kullanmadım. Kaza sonrası yaralıya müdahale ettim" dediği öğrenildi.

Bağdat Caddesi'nde çiçekçi Mehmet Emin Kaya'ya (34) arabası ile çarparak ölümüne neden olan zanlı Murathan Ö., 87 gün sonra, Anadolu Adliyesi'ne gelerek bugün teslim oldu. Öte yandan olayla ilgili detaylar ortaya çıktı. İHA muhabiri, zanlı Murathan Ö.'nün kazadan 30 saniye önce, kaza yerine 500 metre kala yolda drift atarken görüntülerine ulaştı. MOBESE kameralarına yansıyan görüntüde, kazadan önce boş olan yolda, Murathan Ö.'nün yolda drift yaptığı görüldü. Ayrıca, kaza ile ilgili görgü tanıklarının beyanları da kaza yapan aracın drift yaptığı yönünde olmuştu.
 
MEMLEKETİNDEKİ EVİNDE SAKLANMIŞ


Adliyeye gelerek teslim olan zanlı Murathan Ö.’nün ifadesinde, "Tek başıma memleketim Malatya’daki yazlık evde saklandım. Kimseden yardım almadım tek başıma saklandım. Kusurlu taraf aranacaksa, kaldırımda tezgahın arkasında uyuyan çiçekçidir. Alkol ve uyuşturucu kullanmadım. Olaydan iki saat sonra özel hastanede test yaptırdım. Ben kaza anında frene batım ama duramadım. Kaza sonrası yaralıya müdahale ettim" dediği öğrenildi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)