E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP'nin yerel seçimler için kriteri: Kültürel doku---

CHP'nin yerel seçimler için kriteri: Kültürel doku

CHP'nin yerel seçimler için kriteri: Kültürel doku
21 Kasım 2017 - 03:43 borsagundem.com

CHP, 2019’daki yerel seçimler için belediye başkan adaylarını belirleme çalışmalarına başladı. İzmir’de Kocaoğlu’nun kararı beklenecek. Ankara, İstanbul gibi kritik kentlerdeki aday seçiminde bölgenin kültürel dokusu da gözetilecek

CHP’nin 2019’daki yerel seçimlerde diğer partilerle ittifak arayışı yapmayacağı ancak büyükşehirlerde Anayasa değişikliği referandumunda oluşan ‘Hayır bloku’ bileşenlerinin sıcak bakacağı yeni isimleri aday gösterebileceği belirtildi. İsimler belirlenmeden önce de aday profili ortaya çıkarıldı. Buna göre Ankara, İstanbul gibi yarışın hızlı geçeceği büyükşehirlerde bölgenin kültürel dokusunu temsil edecek isimler üzerinde durulacak. İlçe belediyelerine milletvekillerinin aday gösterilmesine ise sıcak bakılmıyor.

CHP, bazı illerde mevcut belediye başkanlarıyla yola devam etme kararı aldı. Bu belediye başkanlarının isimleri ocak ayında yapılacak kurultaya kadar açıklanacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın’da Özlem Çerçioğlu, Edirne’de de Recep Gürkan’la yola devam edileceğinin işaretini vermişti.

Aynı şekilde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in de 2019’daki adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

Hatay ve Tekirdağ’da önümüzdeki haftalarda yapılacak kongrelerde örgütün şekillenmesine göre karar verileceği belirtilirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de mevcut başkan Aziz Kocaoğlu’nun kararının beklendiği belirtildi.

ANTALYA’DA MUHİTTİN BÖCEK

Antalya için Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak ile Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın hazırlandığı öğrenildi. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in merkez sağdan gelecek oyları da alabileceği ve diğer rakiplerine göre bir adım önde olduğu konuşuluyor.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ile Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’in aday olabileceği kulislere yansıdı.

CHP Balıkesir’e de iddialı hazırlanıyor. Parti yönetiminin Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’ın adaylığına onay verdiği öğrenildi. Mersin’de ise eski Kültür Bakanı İstemihan Talay’ın aday olması halinde, sol oyların yanı sıra sağ tabandan da oy alabileceği konuşuluyor. Mersin’de Talay’ın yanı sıra CHP Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu adaylığa hazırlanıyor.

ADAYLIĞI GÜÇLÜ OLANLAR

İSTANBUL VE ANKARA’YA YENİ İSİM ARAYIŞI

CHP’nin ididalı olduğu Ankara ve İstanbul’da referandumda ‘Hayır’ oyunun önde çıkması umutları arttırdı. Bu iller için özel çalışma yürütülecek. CHP’li Akif Hamzaçebi İstanbul için adaylığını açıklamıştı. Ankara’da ise adayın İç Anadolu mozaiğini yansıtması dikkate alınacak. Ankaragücü eski Başkanı Cengiz Topel Yıldırım’ın yanı sıra Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın da adı geçiyor. (Hürriyet / Rıfat Başaran)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)