E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP'nin adayı belli oldu mu?---

CHP'nin adayı belli oldu mu?

CHP'nin adayı belli oldu mu?
19 Nisan 2018 - 12:14 borsagundem.com

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP'nin cumhurbaşkanı adayına ilişkin açıklamada bulundu

CHP'de gözler cumhurbaşkanı adayının kim olacağına çevrildi. CHP'de cumhurbaşkanı adaylığı için de kamuoyu yoklamaları ve anketler yaptırılıyor. Bu anketlerde ise ağırlıklı olarak Kemal Kılıçdaroğlu isminin öne çıktığı öğrenildi. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan da bugün bir televizyon programında bu soruya, "Bana göre CHP içinde en büyük aday Kemal Kılıçdaroğlu'dur" yanıtını verdi.

CHP, 24 Haziran'da yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçiminde izleyeceği yöntemi, Parti Meclisi (PM) toplantısı ile belirleyecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, uzun süredir erken seçim beklentisinde olan CHP'de, seçim için 24 Haziran tarihinin açıklanması ile hareketlilik yaşanıyor.
Şu ana kadar cumhurbaşkanı adayını açıklamayan CHP'de, milletvekili adaylarının belirlenmesinde uygulanan yüzde 85 ön seçim şartının uygulanması ise zor görünüyor.

Zaman darlığı nedeniyle hızlı hareket etmesi gereken partinin izleyeceği yöntem de PM ile belirlenecek. PM'nin gelecek hafta salı günü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılacak MYK'nin ardından toplanabileceği belirtiliyor.

Parti kulislerine yansıyan bilgilere göre, MYK'de alınacak karar ve PM onayıyla milletvekili adayları merkez yoklaması yöntemiyle belirlenecek.

Kılıçdaroğlu ismi öne çıkıyor

CHP'de cumhurbaşkanı adaylığı için de kamuoyu yoklamaları ve anketler yaptırılıyor. Bu anketlerde ise ağırlıklı olarak Kemal Kılıçdaroğlu isminin öne çıktığı öğrenildi.

Parti yönetiminin de başka bir isim yerine Kılıçdaroğlu'nun adaylığından yana olduğu biliniyor.

Nitekim bu görüşünü defalarca dile getiren CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, bugün de bir televizyon programında bu soruya, "Bana göre CHP içinde en büyük aday Kemal Kılıçdaroğlu'dur." yanıtını verdi.

Yine parti kulislerine yansıyan bilgilere göre, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı en geç 15 gün içinde netleşecek ve açıklanacak.
Öte yandan, CHP'nin seçim beyannamesinin hazırlanması için de hazırlıklara başlandığı öğrenildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tavsiye19 Nisan 2018 23:57

    bunlar helaya giderken parti meclisi karar veriyor

  • Selahattin abi19 Nisan 2018 17:31

    Bunlardan birşey çıkmaz.Madem CB kendi ekibini kuracak o zaman saygın iş adamlarından uluslararası vizyonu olan birisini aday yapsınlar Örnek Ali KOÇ lütfen burada takım tutarak olaya bakmayın

  • mehmet yılmaz19 Nisan 2018 18:51

    ali koç bu seferde chp yi karpuz gibi böler.inanmayan fenerbahçelilere sorsun.

  • bitco19 Nisan 2018 15:28

    CHP nin adayı Sami Selçuk olacak.

  • alp19 Nisan 2018 14:18

    BİTMİŞLİĞİN,,,TÜKENMİŞLĞİN AYNASIDIR...2-3 AY ÖNCE SEÇİM SEÇİM DİYE ZIRVALAYAN SEN DİĞİLMİYDİN...YAZIK BU PARTİ BUNLARA LAYIK DEĞİL...

  • Mann19 Nisan 2018 14:06

    Koskoca chp nin içinden bir aday bulamazlar.bunlar.cunku hepsi vasıfsız.dsp formülü dışardan ithal etsinler.kemal derviş ı mesela

  • gobel6619 Nisan 2018 14:00

    Tamam seçim, CHP'lilerin tatilde olmadığı zamana alındı fakat bu sefer de CHP'Lİ arkadaşların çay saatine denk getirdiler, haksızlık bu, bu nedenle açık ara gene AK parti kazanacak.

  • Garip19 Nisan 2018 13:52

    Partisi, tabanı, hatta kendisi bile bir lider olarak aday olmaya yeterli görmüyorlar Kemal beyi, böyle bir lider olurmu, daha en başından ona inanan herkesin tek adayı olmalıydı. Demkki yerinin adamı değil, vakit varken o koltuğa hakeden biri gelmeli.

  • Mesut19 Nisan 2018 12:29

    Sen nasıl bir siyasetcisin daha dün erken secim diyen istiyen sen değilmisin ere istediğin oldu erken secim yaptılar şimdide 2019 da kıriz çıkacak ondan yaptılar diyorsun yapmasalar cesaretleri yok diyorsun bırakın bu işleri kendinize çok güldürüyorsunuz sayın vekilim

  • Metronom19 Nisan 2018 12:20

    Atatürk'ün koltuğunda oturduğunu iddia eden birisi Cumhurbaşkanlığı adayı olmuyorsa korkuyorsa onun o koltukta işi yok