E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP iptal için YSK'ya gidiyor---

CHP iptal için YSK'ya gidiyor

CHP iptal için YSK'ya gidiyor
18 Nisan 2017 - 10:52 borsagundem.com

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) mühürsüz oyları geçersiz saymasının yasaya aykırı olduğunu iddia ederek referandumun iptalini isteyen CHP, YSK Başkanı Sadi Güven ile görüşmeye gidiyor.

YSK'nın mühürsüz oyları geçersiz saymasının yasaya aykırı olduğunu iddia ederek referandumun iptalini isteyen CHP, YSK Başkanı Sadi Güven ile görüşmeye gideceğini açıkladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, bugün saat 12.30'da YKS başkanı Sadi Güven ile görüşecek. CHP saat 14:30’da ise referandumun iptali için YSK’ya dilekçe verecek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, bugün saat 12.30'da YKS'ye gidecek. Aksünger, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada "YSK Başkanı Sadi Güven ile yüzleşmeye gidiyoruz" dedi.

Aksünger, yaptığı açıklamada, CHP'nin kendi örgütünden gelen ıslak imzalı sandık sonuç tutanaklarını sistemlerine girdiklerini belirtti. Örgütlerinin girdiği verileri YSK sonuçlarıyla karşılaştırma işlemlerinin sürdüğünü aktaran Aksünger, bugün içinde itirazların yapılacağını bildirdi. Bugün 12.30'da YSK Başkanı Güven'i ziyaret edeceğini vurgulayan Erdal Aksünger, şunları söyledi: "Sandık bazlı demiyorum, şu anda bize 10 binden fazla okuldan gelen ihlal söz konusu. 57 bin okulun 10 bin 900 tanesinde ihlal yaşanmış. İş artık başka bir boyuta geçti. Bu konular bireysel itirazların ötesinde artık. Halk da bireysel itirazlarını mutlaka yapacaktır, halkın böyle bir hakkı var. Anayasa ve yasalardan kaynaklanan direnme hakkını herkes kullanacaktır."

İPTAL BAŞVURUSU 14:30'DA

CHP, halk oylamasının iptaline ilişkin talebini içeren dilekçeyi saat 14.30'da YSK'ya sunacak. CHP Basın Biriminden yapılan açıklamaya göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, saat 14.30'da halk oylaması iptal dilekçesini YSK'ya verecek.

'KARAR YOK' İDDİASI

CHP milletvekili Tur Yıldız Biçer de Twitter'dan yaptığı açıklamada şu mesajı paylaştı: "Bugün YSK ya başvurup mühürsüz oyların kabulüyle ilgili kararı ve genelgeyi istedim;karar da, genelge de,yanıt da yok!"

Bugün YSK ya başvurup mühürsüz oyların kabulüyle ilgili kararı ve genelgeyi istedim;karar da,genelge de ,yanıt da yok!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sözün özü18 Nisan 2017 16:35

    NEden oylar açılmadan itiraz itmiyorda sandıkların % 95 i açıldıktan sonra ağlamaya başladı bu chp. bi düşünün.

  • Haluk 18 Nisan 2017 16:26

    Mühürsüz milyonlarca zarfların kaçı Evet, Kaçı hayır? Bu durum anlatır herşeyi

  • Metin18 Nisan 2017 15:07

    Ömrünüz anayasa mahkemesine gitmekle gecti

  • sefer18 Nisan 2017 14:08

    Referandumda kullanılan oyları manipüle edip evetlerin beklenenden az çıkmasına yol açmanıza rağmen kaybettiniz.Kendinizi sorgulamanız gerekirken Türk milletini sorguluyorsunuz.Bu kafayı değiştirin bu ülke için bu millet için iyi bir şeyler yapmaya çalışın.Başka türlü iktidar olma şansınız yok.

  • aydın18 Nisan 2017 14:05

    Her seçimde aynı terane.Bir türlü kaybettiklerini kabul etmiyorlar.Ankara yerel seçimlerindede kazandık dediler sonuç ortada.15 yılda 8 seçim ve referandumu kaybetmişler hala konuşuyorlar.

  • sdk18 Nisan 2017 12:55

    bu kaçıncı seçim galibiyeti artık unuttum.... 100 seçim olsa yine ezilirsiniz bu siyasetçi ve liderlerle mızıkçılar

  • Üsküdar, İstanbul18 Nisan 2017 11:51

    Referandum tekrarlansa Fatih ve Üsküdar yine hayır der

  • Tansu Baloğlu18 Nisan 2017 11:44

    Mühürsüz oyların geçersiz sayılması yazmışsınız. Geçerli sayıldığı için itiraz ediyorlar zaten.

  • fatih,islambul18 Nisan 2017 11:16

    MIZIKÇILIK YAPMAYIN TAKRARI OLURSA YÜZDE 48 SİZİN İÇİN HAYAL OLUR. YENİLGİYİ KABULLENİN