E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP, o KHK'nın iptali için AYM'ye gidiyor---

CHP, o KHK'nın iptali için AYM'ye gidiyor

CHP, o KHK'nın iptali için AYM'ye gidiyor
13 Mart 2018 - 18:47 borsagundem.com

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 15 Temmuz'da sivillere yargı muafiyeti getiren Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ilgili yarın Anayasa Mahkemesi'ne iptal başvurusunda bulunacak

CHP yarın KHK ile getirilen ve 15 Temmuz gecesi sokağa çıkan sivillere yargı zırhı öngören düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi’ne taşıyor.

CHP’nin iptal başvurusunda KHK ile yapılan düzenlemenin ileriye doğru ucu açık bir düzenleme olduğu ve işlenmiş suçlara af getiriliyorsa nitelikli oy gerektireceği savunulacak. CHP düzenlemenin şekil ve esas yönünden iptalini isteyecek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, 15 Temmuz darbe girişimi ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden sivillere dokunulmazlık getiren 7079 sayılı Kanun’un 113’üncü maddesinin iptali için hazırladıkları dilekçeyi yarın sabah AYM’ye teslim edeceklerini bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)