E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP MYK'nın yarısı değişecek---

CHP MYK'nın yarısı değişecek

CHP MYK'nın yarısı değişecek
08 Şubat 2018 - 03:59 borsagundem.com

CHP’nin 36. Olağan Kurultayı’nda partinin vitrini yenilenirken sıra Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2019’daki seçim sürecini birlikte yürüteceği kurmaylarını belirlemesine geldi. Kılıçdaroğlu’nun MYK üyelerinin yarısını yenilemesi bekleniyor.

CHP’nin hafta sonu yapılan kurultayında seçilen yeni Parti Meclisi (PM), Bilim Yüksek Kültür Platformu (BYKP) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri 48 saatlik itiraz süresinin dolmasıyla dün kesinleşti. Kılıçdaroğlu’nun, 11 Şubat’ta 2019’daki seçim süreçlerini birlikte göğüsleyeceği çalışma arkadaşlarını ataması bekleniyor. Kılıçdaroğlu’nun MYK’ya kimleri atayacağıyla ilgili parti kulisleri hareketlendi. Kılıçdaroğlu’nun Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinin yarısını yenilemesi bekleniyor.

3 YENİ KOLTUK GELİYOR

Kulislerde Kılıçdaroğlu’nun, 12 kişilik MYK’ya 3 yeni koltuk ekleyebileceği konuşuluyor. Parti Okulu’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, Basın ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ile AR-GE, Bilim Yönetim Platformundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı adı altında yeni koltuklar oluşturulacak. Parti Okulu’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Yıldırım Kaya, AR-GE, Bilim Yönetim Platformundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na ise PM’ye giren Prof. Dr. Fethi Açıkel veya Doç. Dr. Yunus Emre’nin getirilebileceği ifade ediliyor.

MYK’daki 5 ismin yerini koruyabileceği de kaydediliyor. Seyit Torun’un yerel yönetimlerden, Haluk Koç’un idari ve mali işlerden, Tekin Bingöl’ün örgütten, Bülent Tezcan’ın hukuk ve seçim işlerinden, Prof. Lale Karabıyık’ın sosyal politikalardan sorumlu genel başkan yardımcılığını sürdürmesi bekleniyor.

Kamil Okyay Sındır’ın PM’ye aday olmamasıyla boşalan genel sekreterlik için Gökhan Günaydın veya Hakkı Süha Okay’ın isimleri geçiyor.

Kılıçdaroğlu’nun MYK’da, listeyi delen İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’a görev verebileceği konuşuluyor.

CHP için kilit önemde olan Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı için de Ünal Çeviköz ve Öztürk Yılmaz’ın isimlerinin masada olduğu belirtiliyor. (Hürriyet / Rıfat Başaran)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)