E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP Meclis'ten işte bu nedenle çekilmedi---

CHP Meclis'ten işte bu nedenle çekilmedi

CHP Meclis'ten işte bu nedenle çekilmedi
24 Nisan 2017 - 20:09 borsagundem.com

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erday Aksünger, CHP'nin Meclis'ten çekilmesi halinde CHP'siz bir Meclis'in oluşacağını bunun da AK Parti'nin işine yarayacağını söyledi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erday Aksünger, 16 Nisan referandumuyla ilgili olarak hem bireysel hem de kurumsal olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuru yapılacağını açıkladı. CHP'li Aksünger, CHP grubunun Meclis'ten çekilmesinin ise AK Parti'nin ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramayacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Erdal Aksünger, İzmir’deki Tarihi Havagazı Fabrikası’nda referandum sonuçlaryıla ilgili basın toplantısı düzenledi. CHP’nin hukuksal olarak da kabul etmediğini belirten Aksünger, mühürsüz zarf ve oy pusulalarının geçerli kabul edilmesiyle ilgili olarak şöyle konuştu:

"YSK’da halk oylaması öncesi süreçte yaptığımız toplantıda mühürsüz zarf ve pusularla olursa ne olacağını sorduk. Gülüp geçtiler. Kanunun açık olduğunu söylediler. Kanun, içtihat oluşturmayacak şekilde net. ’Mühürsüz zarf ve pusulara iptal edilir’ diyor. Halk oylaması sonrası bunları hatırlattığımızda mahcubiyet içinde olduklarına tanık olduk.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)