E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıCezayir Enerji Bakanı petrolde 50 dolar bekliyor---

Cezayir Enerji Bakanı petrolde 50 dolar bekliyor

Cezayir Enerji Bakanı petrolde 50 dolar bekliyor
21 Eylül 2016 - 14:41 borsagundem.com

Foreks koçu;" Son günlerde sık sık üretimin dondurulabileceği spekülasyonları ile birlikte petrol fiyatlarında çok keskin hareketlere şahit oluyoruz"

Dün güne üzerinde baskı ile başlayan ve varil başına fiyatı 43 dolar altına gerileyen ham petrol akşam saatlerinde yaşanan yükselişin ardından bugün 45 dolar seviyesine kadar yükseldi. 

Yaşanan bu yükselişin arkasındaki neden ise Cezayir Enerji Bakanı Buterfe’nin 26-28 Eylül’de ülkelerinde düzenlenecek olan gayrı resmi OPEC toplantısının petrol piyasası ile ilgili kararların alınabileceği resmi bir toplantıya dönüşebileceğini açıklamasıydı. 

Hatırlayacağımız üzere Nisan ayında üretimi dondurma fikri hayata geçmemiş ve toplantıda anlaşma sağlanamamıştı. Buterfe Petrol üretiminin Ocak ayındaki seviyeye çekilmesi ile birlikte petrolün varil başına fiyatının yeniden 50 dolar üzerine çıkacağını düşünüyor. 

Gece Asya seansının en önemli gelişmesi şüphesiz BoJ kararlarıydı ve atılan yeni adımlar ile birlikte USDJPY’de hızlı bir yükselişe şahit olduk. Şuan ise mikrofon başına geçen Başkan Kuroda önemli açıklamalarda bulunuyor ve biz de birazdan paylaşacağımız raporumuzda tüm detayları sizlere aktaracağız. 

Asya Borsalarında gelen kararlar sonrası görünüm pozitif. Avustralya ASX %0.68, Güney Kore KOSPI %0.51 ve Japonya Nikkei endeksi %1.91 artıdayken Çin endeksleri de yatay. Bugün bütün dikkatler 21.00’da gelecek olan FOMC kararları ve ardından mikrofon başına geçecek olan Başkan Janet Yellen’da olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)