E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇetinkaya: Sıkı para politikası devam edecek---

Çetinkaya: Sıkı para politikası devam edecek

Çetinkaya: Sıkı para politikası devam edecek
13 Ekim 2017 - 11:52 borsagundem.com

TCMB Başkanı Murat Çetinkaya, sıkı para politikası duruşunun, enflasyon görünümünün hedeflerle uyumunu sağlayacak şekilde kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya'nın, ABD'de gerçekleştirilen JP Morgan Yatırımcı Toplantısı'nda yaptığı sunum, TCMB'nin resmi sitesinde yayımlandı.

Sunumunda, yakın dönem verilerinin iktisadi faaliyetin güç kazandığını gösterdiğine işaret eden Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Enflasyon ve enflasyon beklentilerinin yüksek seviyeleri, fiyatlama davranışlarına ilişkin risk oluşturmaktadır. Sıkı para politikası duruşu, enflasyon görünümünün hedeflerle uyumunu sağlayacak şekilde kararlılıkla sürdürülecektir. Enflasyonu etkileyen unsurlar yakından takip edilecek ve gerekli görülmesi halinde ilave sıkılaştırma yapılabilecektir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • helikopter co13 Ekim 2017 16:02

    200-250 milyar para dağıtıldı çoğu emlak araba borsa tüketime gitti askeri harcamalar yol kanal suriyeli sgk açıkları taşeron seçimler vs dedikçe bütçe her geçen gün daha fazla açık verecek vergileri artıramayan hükümet daha çok para bastıracak bundan sonra enflasyon ve faizlerin düşmesi mümkün değil yeter artık bu kadar kazanç diyecek yabancı kaçarken döviz de rakam ne olur kimse bilemez

  • Davut13 Ekim 2017 14:28

    Bizda siz uygulasanız. Mesela makan arabalarını düşürseniz nasıl olur veya bir sürü danışman besliyorsunuz kim oldukları belli değil

  • BENGIN13 Ekim 2017 13:59

    MB başkanı Murat bey kurtarıcı olarak gelmişti. sayın başçı yı her hafta fırçalamak rutin bir olaydı. bu sefer Murat bey giderken aynı duruma düşecek REİS ne istediyse bir türlü lafını dinletemedi adam kapı duvar bütün laflar geri tepti. mb faizi %4 orana indirsede indirmesede doları yakın zamanda 4 TL.de görürüz.

  • Bika13 Ekim 2017 12:39

    Enflasyon çift basamaklı oldu, ABD faiz artırımına devam ettikçe zor düşer.

  • amanin amanin13 Ekim 2017 12:15

    eeee sayın başkan, faizsiz bankacılığa benzemiyor di mi?? düşürsenize faizi, niye düşürmüyorsunuz?? ;)