E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu: Çekya'ya nota verildi---

Çavuşoğlu: Çekya'ya nota verildi

Çavuşoğlu: Çekya'ya nota verildi
27 Şubat 2018 - 18:25 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çekya'nın PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslüm'ü serbest bırakma kararına ilişkin "Çekya'ya nota verdik, bu işin peşini bırakmayacağız" dedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çekya mahkemesinin PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslüm hakkındaki serbest bırakma kararını değerlendirdi. Cezayir'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, "Çekya'ya nota verdik, bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.

Çavuşoğlu, "İade talebinde bulunduk fakat mahkeme böyle bir karar verdi. Bu işin peşini bırakmayacağız. Başka ülkeye giderse de peşini bırakmayacağız. Sadece Salih Müslüm değil, teröristlerin hiçbirinin peşini bırakmayacağız. Zaten kırmızı bülten de var gerekli takibatı yapacağız" şeklinde konuştu.

Dışişleri: Uluslararası hukukla bağdaşmıyor

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, "PKK/KCK terör örgütünün Suriye uzantısı PYD terör örgütünün lideri Salih Müslüm’e ilişkin geçici tutuklama talebimizin Çek Mahkemesi tarafından reddedilmesi, Çek yargısının uluslararası hukuk ve terörle mücadele konusundaki sorumluluklarıyla bağdaşmamaktadır." ifadeleri kullanıldı.

PYD'nin, Çekya'nın da üyesi olduğu Avrupa Birliği’nin (AB) terör örgütü olarak tanıdığı PKK’nın Suriye yapılanması olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çek Mahkemesi Salih Müslüm’ü tutuklamak yerine serbest bırakma kararı alarak, onlarca masum sivilin terör saldırılarında hayatını kaybetmesini ve onların ailelerinin acılarını umursamadığını göstermiştir."

Açıklamada ayrıca "Çekya Avrupa’da terörle mücadele söyleminin ne kadar samimiyetsiz ve inandırıcılıktan uzak olduğunun yeni örneğini vermiştir." değerlendirilmesine yer verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)