E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriCarrefourSA 3 bin kişiyi işe alacak---

CarrefourSA 3 bin kişiyi işe alacak

CarrefourSA 3 bin kişiyi işe alacak
21 Şubat 2017 - 12:13 borsagundem.com

CarrefourSA Genel Müdürü Hakan Ergin 2017 yılında 3 bin kişiyi istihdam etmeyi planladıklarını, 2017’de 100 milyon TL yatırım yapacaklarını belirtti.

Sabancı Holding ve Carrefour iştiraki olan Türkiye organize perakende sektörünün önde gelen markalarından CarrefourSA’nın Conrad Istanbul Bosphorus Hotel’de gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında konuşan Genel Müdür Z. Hakan Ergin, “Bir yıldır tüketicilerimize güzel bir alışveriş ortamı, bol ürün çeşitliliği ve kalite sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Çalışmalarımızı bir adım öne götüreceğiz, gelecek aydan itibaren Türkiye’nin dört bir yanında müşterilerimizin evlerine konuk olarak alışveriş tercihlerini yerlerinde gözlemleyeceğiz” dedi.

"3 bin kişiyi işe almayı planlıyoruz"

2017’de mağaza bazında enflasyon üzeri büyüme hedeflediklerini, şirketin şu anda yaklaşık 11 bin çalışanı bulunduğunu, bu yıl da 3 bin kişiyi işe almayı planladıklarını söyleyen Ergin, 2017’d 100 milyon TL'nin üzerinde yatırım yapacaklarını belirtti. Kiler'den devraldıkları 196 mağazanın 48'inin kapandığını ifade eden Ergin, "Kiler işleminin hata olup olmadığı birkaç yıl sonra belli olacak" diye konuştu.
Ergin, şirketin ana ortağı Fransa merkezli Carrefour'un sonuçlardan memnun olduğunu kaydetti. Carrefoursa, 2016 yılında 432,2 milyon TL zarar açıklamıştı. 

Bir tarafta dünyanın önde gelen perakende markalarından Carrefour’un global alandaki deneyimi ve diğer tarafta Sabancı Holding’in gücüyle CarrefourSA’nın Türkiye’de faaliyete başladığı tarihten bu yana güven timsali olduğunun altını çizen CarrefourSA Genel Müdürü Z. Hakan Ergin, günde 500 bin müşteri ağırladıklarını söyledi.

Satışlar %14 arttı, operasyonel karlılık %2,7’e ulaştı

Ergin, yaşanan değişimle birlikte CarrefourSA’nın 2016 yılındaki satışlarını 2015 yılına oranla %14 artırarak 4.492 milyon TL’ye çıkarırken, 2016 yılının son çeyreğinde operasyonel karlılığın (FVAÖK) %2,7 oranına ulaştığını, net karlılıkta başa baş noktasına geldiğini bildirdi.

400 metrekarenin altındaki marketlerde verimlilik düştü

CarrefourSA Genel Müdürü Z. Hakan Ergin, Türkiye’de geçtiğimiz yılda 400 metrekare altındaki marketlerde ciddi bir büyüme yaşandığına dikkat çekerek; “Ürün çeşidinin ve hizmet farklılaşmasının az olduğu bu formatlarda ağırlıklı olarak faaliyet gösteren şirketler için ciddi verimlilik sıkıntısı olduğuna yönelik veriler bulunuyor. Çok hızlı büyümeye dayalı bu verimlilik sıkıntısının bu tür şirketlerde artarak devam edeceğini öngörüyoruz” dedi.

Hakan Ergin, önümüzdeki dönemde hipermarketlerin haftalık ve aylık alışverişin önemli adreslerinden biri olacağını kaydetti. Türkiye perakende sektörünü 1990’ların başında hipermarket anlayışıyla tanıştırdıklarının altını çizen CarrefourSA Genel Müdürü Z. Hakan Ergin; şöyle devam etti:

“İlk göz ağrımız hipermarketlerin formatını değişen tüketici davranışları, beklentiler ışığında yeniliyoruz. Hipermarketlerimizin hem haftalık ya da aylık alışverişin adresi olmasını hem de alışveriş haricinde vakit geçirilebilecek bir alan olmasını hedefliyoruz. Bu çerçevede de restoranımızı Şef Vedat Başaran ile yeniden planlıyoruz. Tüketicilerimizi, Mart ayı sonunda bu yeni oluşumumuzu birlikte deneyimlemeye davet ediyoruz. Restoranın yanı sıra ürün çeşidimiz farklılaştırıyoruz, keyifli alışveriş sunmak için çocuk oyun alanları inşa etmeye başlıyoruz, market içi etkinlikler başta olmak üzere hiper markette geçirilen her dakikanın keyifli olması için planlamalar yapıyoruz. Bu çerçevede ilk olarak İstinye ve Merter’deki hipermarketlerimi yeni yüzleriyle göreceksiniz. Bunun yanı sıra diğer hipermarketlerimizi de vizyonumuz çerçevesinde gözden geçiriyoruz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)