E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCari açık yükselişe geçebilir---

Cari açık yükselişe geçebilir

Cari açık yükselişe geçebilir
12 Ekim 2017 - 09:35 borsagundem.com

Goldman Sachs'a göre cari işlemler açığının beklentiyi aşması riski var

TCMB'nin dün açıkladığı Ağustos ayı cari işlemler dengesi verilerini değerlendiren Goldman Sachs, 2017 cari işlemler açığı için beklentilerinin yüzde yüzde 4,5 olduğunu, ancak risklerin daha büyük bir açık yönünde olduğunu bildirdi.

Goldman Sachs yaptığı değerlendirmede, "Ağustos verileriyle birlikte bizim tahminimize göre yıl başından bu yana cari işlemler açığının GSYH'ya oranı yüzde 4,9 oldu. Cari işlemler açığı için resmi tahminlerimiz 2017 için yüzde 4,5 ve 2018 için yüzde 5,0. Ancak son dönemdeki performans dikkate alındığında açığın daha geriş olması riski var" dedi.

Raporunda Türk hükümetinin 2017 ve 2018 için cari işlemler açığı beklentisini yüzdre 4,6 ve 4,3 olduğuna hatırlatan Goldman Sachs, "Cari işlemler dengesinin açık vermeye devam edeceğini düşünüyorus, ancak finansman tarafındaki gelişmelere, özellikle de kamu borçlanmasına girişlerdeki artışa, vurgu yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)