E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCanan Karatay'ın 15 günlük meslekten men cezası onaylandı---

Canan Karatay'ın 15 günlük meslekten men cezası onaylandı

Canan Karatay'ın 15 günlük meslekten men cezası onaylandı
01 Temmuz 2016 - 03:52 borsagundem.com

Prof. Dr. Canan Karatay için İstanbul Tabip Odası'nın verdiği ceza, Türk Tabipler Birliği'nde onaylandı

Türk Tabipleri Birliği, Prof. Dr. Canan Karatay için İstanbul Tabip Odası’nın verdiği 15 gün meslekten men cezasını onadı. Gerekçede, Karatay’ın söylediklerinin bilimsel gerçeği yansıtmadığı, halk sağlığına zarar verdiği savunuldu.

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği tıbben geçerli bir yöntem olarak uygulanan gebelikte şeker yükleme testinin zehirlediğini söyleyerek hastaları kaosa sürüklediği ve hekimleri küçük düşürdüğü gerekçesiyle iç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay’ı İstanbul Tabip Odası'na şikâyet etmişti. Şikâyet üzerine İstanbul Tabip Odası (İTO) Onur Kurulu 6 Ekim 2015’te Karatay’a, 15 gün meslekten men, 647.50 lira para cezası vermiş ve prosedür gereği söz konusu kararı Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu’na göndermişti.

Yüksek Onur Kurulu 12-13 ve 14 Şubat’taki toplantılarında konuyu ele aldı. Yeniden bilirkişilerden görüş istedi. Karatay hakkındaki şikâyetleri yerinde bulunca da İTO’nun verdiği cezayı onadı. Prof. Dr. Karatay’ın 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemesi’ne dava açma hakkı bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)