E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriCanada Goose ilk halka arzında yüzde 40 prim yaptı---

Canada Goose ilk halka arzında yüzde 40 prim yaptı

Canada Goose ilk halka arzında yüzde 40 prim yaptı
17 Mart 2017 - 00:26 borsagundem.com

Kanadalı lüks giyim firması Canada Goose'un ilk halka arzı (IPO) New York ve Toronto borsalarında başladı

New York borsası, kârlı bir halka arza daha ev sahipliği yaptı. Kanadalı lüks giyim firması Canada Coose, halka arzdaki ilk gününde 255 milyon dolar gelir elde etti.

Dün hisse başına yaklaşık 12,78 dolardan sunulacağı açıklanan şirketin hisseleri, bugün New York borsasında halka arzının başlamasıyla yaklaşık yüzde 40 artış göstererek, 18 dolara yükseldi. Öğleden sonra düşüş trendine giren hisselerin değeri 16 dolara kadar geriledi.

Böylece, Canada Goose'un piyasa değeri yaklaşık 2 milyar dolar oldu.

Bugünkü IPO'sunda 20 milyon hissesini 12,78 dolardan satarak 255 milyon dolar elde eden şirketin bu geliri, New York kenti başta olmak üzere, ABD'nin önemli şehirlerinde mağaza açma ve reklam harcamaları için kullanması tahmin ediliyor.

Şirket, geçen sene 291 milyon dolar gelir ettiğini ve bu gelirin 103 milyon dolarının ABD'deki satışlardan geldiğini duyurmuştu.

CEO KONUŞTU

Canada Goose CEO'su Dani Reiss, halka arzla ilgili CNBC'de yaptığı açıklamada, şirketlerinin harika coğrafi fırsatlara sahip olduğunu söyledi. 

Canada Goose'un kışlık montları ortalama 900 dolara (3 bin 260 TL) satılırken, şirketin kışlık ürünlerinde kürk kullanması hayvan hakları savunucusu sivil toplum örgütlerinden tepki topluyor.

Öte yandan, şirketin ürünleri Nicolas Cage ve Jessica Alba gibi ünlü oyuncular tarafından Hollywood filmlerinde boy gösteriyor.

New York Borsası önünde kürk protestosu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)