E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇalkantılar BRIC'in sonunu getirdi!---

Çalkantılar BRIC'in sonunu getirdi!

Çalkantılar BRIC'in sonunu getirdi!
11 Ocak 2015 - 06:55 borsagundem.com

Küresel ekonomide son 2 yılda yaşanan çalkantılar, bundan yaklaşık 15 yıl önce ortaya atılan BRIC ülkelerinin de sonunu getirdi

“BRIC” terimini ortaya atan Goldman Sachs Başekonomisti Jim O'Neill, grubun yakın zamanda dağılacağını söyledi. Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin'den oluşan güçlü gelişen ülkeler grubundan, “Rusya ve Brezilya'nın çıkacağını” söyleyen O'Neill, şu görüşleri aktardı:

“Artık bu ülkeler daha fazla aynı kategoride değerlendirilemez. Devam etseler bile bu çok uzun sürmez. Hindistan, BRIC ülkeleri arasında en dikkat çekeni. Çin ise her ne kadar ekonomisi yavaşlasa bile hâlâ etkileyici olan büyümesiyle dünyanın geride kalan ülkelerini kendine hayran bırakıyor.

Ancak Rusya ve Brezilya ciddi ekonomik zorluklar yaşıyor. Bu 
iki ülke yakın zamanda önde gelen gelişen ülkeler grubundan çıkabilir” dedi.

Brezilya ekonomisinin bu yıl sadece yüzde 1 büyümesi, Rusya'nın ise yüzde 1.8 daralması bekleniyor. O'Neill, Çin ekonomisinin büyüme hızıyla ABD'yi ikiye katlayacağına, Hindistan'ın büyümesinin ise İngiltere'yi ikiye katlayacağına işaret etti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)