E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBüyüme rakamlarını daha yukarı çekeceğiz---

Büyüme rakamlarını daha yukarı çekeceğiz

Büyüme rakamlarını daha yukarı çekeceğiz
25 Haziran 2017 - 18:14 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "bütün göstergeler de bunu teyit ediyor ve önümüzdeki dönemlerde inşallah büyüme rakamlarını daha da yükseğe çıkaracağız." dedi

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Giresun Valiliğince Giresun Öğretmenevi'nde düzenlenen bayramlaşmanın ardından AK Parti İl Başkanlığı'ndaki bayramlaşma programına katıldı.

Özellikle belirli çevrelerin, belirli küresel güçlerin hain emellerine, son yıllarda artan oranda, yoğun bir şekilde ülkenin istikrarını bozmayı hedefleyen saldırılarına rağmen Türkiye'nin her alanda, her geçen gün hem siyasi hem ekonomik alanda daha güçlenerek yoluna devam ettiğini vurgulayan Canikli, aslında bu gelişmelerin toplumun, milletin kendine gelmesi, yeniden ayağa kalkması, yeniden bir diriliş olarak değerlendirilmesinin mümkün olduğunu belirtti.

Canikli, çok büyük boyutlu, başka ülkelerin dengesini bozan, bozma potansiyeli taşıyan saldırılara rağmen Türkiye'nin aynı zamanda zenginleşmeye, büyümeye devam ettiğini dile getirerek, şöyle devam etti: "Birçok kişi, uluslararası kuruluş bu gelişmelerin nasıl ortaya çıktığını anlamakta gerçekten zorluk çekiyorlar. Özellikle büyüme alanında ekonomide yaşanan olumlu gelişmelerin, nasıl böyle bir Türkiye, o kadar ciddi saldırılarla karşı karşıya kalan bir Türkiye böyle performansı, ekonomisinde, diğer alanlarda nasıl ortaya koyabilir? Nasıl gelişmesini sürdürebilir? Düşünün tüm bunlara rağmen 2017'nin ilk çeyreğinde dünyanın en büyük üçüncü yüksek büyüme oranını yakalayabilen bir Türkiye. Bu gerçekten inanılmaz bir olay."

"Yaklaşık yüzde 2,2'lik katkı ihracattan geliyor"

Bütün uluslararası derecelendirme kuruluşları ve yorumcuların Türkiye'nin ilk çeyrekte en fazla yüzde 2-2,5 civarında büyüme ortaya koyacağını tahmin ettiklerini belirten Canikli, kuruluşların ve yorumcuların hepsinin Türkiye'nin ilk çeyrekteki büyüme oranına şimdi şaşırdıklarını, bu gelişmenin sürpriz olduğunu bütün beyanlarında ve açıklamalarında ifade ettiklerini aktardı.

Büyüme rakamlarının içerisinde uzun bir aradan sonra ihracatın net katkısının ortaya çıkmaya başladığını ifade eden Canikli, "Yaklaşık yüzde 2,2'lik katkı ihracattan geliyor, bu da son derece önemli, yani üretimden geliyor milli gelir artışı, hizmetlerden ziyade üretimden geliyor. Yani fabrikalar çalışıyor, bunun anlamı bu, diğer bütün göstergeler de bunu teyit ediyor ve önümüzdeki dönemlerde inşallah büyüme rakamlarını daha da yükseğe çıkaracağız." değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)