E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBüyüme OVP'nin altında kaldı---

Büyüme OVP'nin altında kaldı

Büyüme OVP'nin altında kaldı
31 Mart 2015 - 10:48 borsagundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek büyüme rakamlarının Orta Vadeli Program'ın altında kaldığını belirtti

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 2014 Yılı büyüme rakamlarını değerlendi. Şimşek, “Olumsuz konjonktüre rağmen ekonomimiz 2014 yılında da büyümeye devam etti. Türkiye ekonomisi 2014 yılında yüzde 2,9 ile OVP tahminin bir miktar altında büyümüştür. Ancak küresel ekonomideki zayıf seyir, en büyük ticaret ortağımız olan AB’de devam eden durgunluk, jeopolitik gerginlikler ile finansal belirsizlikleri göz önünde tuttuğumuzda geçen yıl başarılı bir performans sergilediğimiz görülmektedir” dedi.

Şimşek Türkiye’nin 2014 yılı büyümesi ile küresel ölçekte üst sıralarda yer aldığını belirtti ve şöyle devam etti: “Türkiye’nin 2014 yılı büyüme performansı Latin Amerika için öngörülen yüzde 1,3’ün, Gelişmekte olan Avrupa için öngörülen yüzde 2,5’in, Çin ve Hindistan hariç gelişmekte olan ülkeler için öngörülen yüzde 2,7’nin üzerindedir.”

İHRACAT İTİCİ GÜÇ

Şimşek, ihracatın 2014 yılı büyümesinin itici gücü olduğunu belirtti ve 2014 yılının tamamında net ihracatın büyümeye katkısının 1,8 puan, nihai iç talebin katkısı 1,1 puan olduğunu ifade etti.

YAPISAL REFORMLAR GELİYOR

Şimşek, “Orta ve uzun vadede Türkiye’nin büyüme potansiyelini artırmak amacıyla ikinci nesil yapısal reformları hayata geçiriyoruz. Bu çerçevede belirlediğimiz 25 öncelikli dönüşüm programı kapsamında 1.350 civarında eylem belirledik. Hedeflere dayalı ve sonuç odaklı yönetim anlayışımızın bir gereği olarak oluşturulan bu programlar Türkiye’nin uzun vadeli hedeflerine ulaşmasını sağlayacaktır” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sütçü Ramiz31 Mart 2015 11:58

    Başkan 14 yıldır yeni reform lar diye koydunuz vergiler nefes dahi alamiyoruz medya önünde şirinlik sonrası ise iğneden ipliği zam ve vergi hep böyle oldu şu ana kadar geçinmek zorlaştı