E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBüyük para yöneticilerinden yatırımcılara "risk" uyarısı---

Büyük para yöneticilerinden yatırımcılara "risk" uyarısı

Büyük para yöneticilerinden yatırımcılara risk uyarısı
10 Ağustos 2017 - 11:55 borsagundem.com

PIMCO ve T. Rowe Prive Group, yatımcıları risk iştahını azaltma konusunda uyardı

En büyük para yöneticilerinden ikisi, yatırımcılara "riski azaltma vakti" uyarısında bulundu.

Pacific Investment Management Co.'nun yayınladığı rapora göre, yatırımcıların, daha az riskli varlıklara geçerken, ABD hisseleri ve Hazine tahvili ve mortgage destekli krediler gibi yüksek getirili varlıklarını azaltmalaları gerekiyor.

“Considering asset prices generally are fully valued, we are modestly risk-off in our overall positioning,” managing directors Mihir Worah and Geraldine Sundstrom wrote in the report released Wednesday. “We recognize events could still surprise to the upside, but starting valuations leave little room for error.”

Şirket genel müdürleri Mihir Worah ve Geraldine Sundstrom, Çarşamba günü yayınladıkları raporda, "Varlık fiyatlarının genel olarak tam değerlemelere maruz kaldığını göz önünde bulundurursak, genel pozisyonlarımızda risk iştahımız ılımlı bir şekilde düşük" ifadesini kullandı.

T. Rowe Prive Group da bu görüşü takiben, varlık portfolyolarındaki hisse miktarını, 2000'den bu yana olan en düşük seviyesine indirdi. Baltimore merkezli para yöneticisi şirket, elindeki yüksek getirili tahvil ve gelişen piyasa tahvillerini de aynı sebeple azalttığını açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)