E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri​Bütün hisselerini aldı dev ortaklık bitti---

​Bütün hisselerini aldı dev ortaklık bitti

​Bütün hisselerini aldı dev ortaklık bitti
22 Eylül 2014 - 22:04 borsagundem.com

Bosch, Siemens’in BSH’daki yüzde 50 hissesinin tamamını toplam 3 milyar euro bedelle satın alıyor

Bosch ve Siemens, dün iki kuruluşun ortak girişimi Bosch und Siemens Hausger'te GmbH’deki (BSH) yüzde 50’lik Siemens hissesinin Robert Bosch GmbH tarafından satın alınması konusunda anlaştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, işlem, hem Bosch hem de Siemens yönetim kurulu ve denetim kurulu tarafından onaylanırken, satın alma fiyatı toplam 3 milyar euro olacak. Buna ilaveten, Siemens ve Bosch’a işlem tamamlanmadan önce BSH’den 250’şer milyon euro tutarında kar payı dağıtılacak.

Halen düzenleyici kuruluş onayı gerektiren işlemin, 2015 takvim yılının ilk yarısında tamamlanması bekleniyor. BSH, bunun ardından tamamen Bosch Grubu’na ait bir iştirak haline gelecek. Anlaşma koşulları uyarınca, uzun vadede BSH’nin Siemens markası altında ev aletleri üretmesi ve pazarlamasına da izin verilecek.

Robert Bosch GmbH’nin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Volkmar Denner, anlaşmayla ilgili olarak, "BSH uzun yıllardır başarılı ve karlı bir şirket oldu. Stratejik ve teknolojik olarak, Bosch Grubu için tam biçilmiş kaftan" dedi.

Siemens CFO’su Ralf P. Thomas ise konuyla ilgili olarak, "BSH’daki hissemizin satışı, yoğun şekilde kendi ana faaliyet alanlarımıza odaklanmaya devam etme hamlemizin bir parçasını oluşturuyor" dedi ve ekledi: "Bosch ve Siemens olarak on yıllardır yürüttüğümüz güçlü ortaklık kapsamında, BSH’ı ev aletleri alanında başarılı bir lider kuruluş haline getirdik. BSH’ın tamamının Bosch tarafından satın alınması; sürekliliği, yeni bakış açıları ile bir araya getirerek BSH müşterileri, iş ortakları ve çalışanlarına son derece sağlam ve sürdürülebilir bir yapı sunacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)