E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBursaspor'dan TFF'ye isyan---

Bursaspor'dan TFF'ye isyan

Bursaspor'dan TFF'ye isyan
19 Ocak 2015 - 01:35 borsagundem.com

Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, federasyonun yeni yabancı kuralıyla ilgili çok özel açıklamalar yaptı

Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, federasyonun yabancı sınırını kaldıran kararı için yaptığı açıklamada, "10 milyon euro zarara uğradık" dedi. 

Fanatik Gazetesi'ndeki habere göre, yeşil beyazlıların patronu Recep Bölükbaşı isyan etti. Ozan Tufan için Fenerbahçe’yle yaptıkları pazarlık sırasında kararın açıklandığına dikkat çeken Bölükbaşı, birbirinden çarpıcı ifadelerle federasyona yüklendi, haklarının korunmadığını iddia etti. İşte Recep Bölükbaşı’nın o sözleri:

‘Bir ay bekleyemediler’

“14+14 kararı en çok bizi vurdu. En az 10 milyon Euro’luk gelirden olduk. 10 milyon Euro uçtu, gitti. Benim pazarlık gücümü elimden aldılar, rekabeti bir anda bitirdiler. Karar alındıktan sonra bize söyleniyor. Oysa ki bizler de bu işin içinde olan insanlarız, başkanı, teknik adamıyla. Karar açıklanmadan önce bizimle müzakereler yapılabilir, fikirlerimiz alınabilirdi. Önümüzdeki sezon başında uygulanmaya başlanacak olan bu karar neden şimdi açıklandı? Neden ara transfer döneminin sonuçlanması beklenmedi? Ara transfer bittikten sonra açıklansa, Anadolu kulüplerinin de hakları korunmuş olabilirdi. Biz, altyapısına önem veren bir kulübüz ve Türk gençlerinin önünü açmak adına yapıldığı söylenen bu karar, maalesef altyapısından bir çok oyuncu yetiştiren Bursaspor gibi kulüpleri büyük zarara uğrattı.”

‘Zararı siz düşünün’

“Ben zaten bir oyuncu satmayı düşünüyordum. Serdar Aziz’i Galatasaray istedi, rakam bile telaffuz etmedim. Çünkü satmayı düşünmüyorduk. Keza Ozan Tufan ile Serdar Aziz’i Trabzonspor da istiyordu. Fenerbahçe’nin Ozan Tufan için yaptığı teklifi, bizzat Fenerbahçeli yöneticiler kendileri açıkladı. Hâl böyleyken, ara transfer döneminin hemen başında yapılan bu açıklama yüzünden, Bursaspor Kulübü ’nün ettiği zararı siz düşünün.”

‘Nasıl kollayacaklar!’

“Kulüpler Birliği toplantısında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile görüştüm. Ne kadar mağdur edildiğimizi anlattım. “Haklısınız, sizleri kollayacağız” dedi. Bekliyoruz, Federasyon Başkanı’nın bizi nasıl kollayacağını merak ediyoruz. Çünkü gerçek anlamda mağdur edildik. Altyapısına böylesine önem gösteren bir kulüp olarak ödülümüz maalesef bu oldu!”

‘Şampiyonluk kovalayacağız’

“Biz, her zaman hedefi olan bir kulübüz. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un ardından şampiyonluğa ulaşmış 5. Kulübüz. Fakat bir yandan da kulübümüzün içinde bulunduğu durum
ortada. Geçmişten gelen durumu, günahıyla sevabıyla sahiplendik, yolumuza devam ediyoruz. Avrupa’ya gidiş yasağımız olduğu bir gerçek. Fakat Bursa büyük şehir, Bursaspor büyük kulüp. Bu takıma 3 takviye daha yaparsak, yine şampiyonluk kovalayacağımızı biliyoruz.”

‘Sercan da dönebilir’

“Volkan Şen bizim için en büyük transfer. O efsane kadrodan bir başka isim olan Sercan Yıldırım’ı da geri döndürmek istiyoruz. Bursaspor bir futbol kültürüne sahip. Gidenlerle Bursa ruhu gitmiyor. Aksine, gidenlerin de kalbi de halâ Bursaspor için atıyor, onların ruhu da her zaman bizimle.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)