E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBugün veri akışı oldukça yoğun görünüyor---

Bugün veri akışı oldukça yoğun görünüyor

Bugün veri akışı oldukça yoğun görünüyor
26 Kasım 2014 - 08:44 borsagundem.com

Piyasalar dayanıklı mal siparişleri, çekirdek PCE enflasyonu, işsizlik başvuruları, kişisel gelir ve gider, tüketici güveni verilerini izleyecek

''VİOP 30 Kontratı: ABD Verileri İzlenecek...
 
Dün Euro Bölgesinde Almanya büyüme verileri çeyrek bazda yüzde 0,1 yıllık bazda ise yüzde 1,2 açıklanarak beklentiye paralel geldi. Euro Bölgesi borsalarında pozitif seyir dün de devam etti. ABD tarafında ise veri akışı oldukça yoğundu . Piyasalar açısından oldukça önemli olan ABD 3. Çeyrek büyüme verisi yüzde 3,9 ile beklenti olan yüzde 3,3’ten yüksek geldi. Konut fiyatları yükselmeye devam ederken, tüketici güveni beklenmedik bir şekilde geriledi. Özellikle Tüketici güveni sonrası ABD borsaları negatif seyir izledi ve ABD borsalarında yatay negatif kapanışlar görüldü. Bu sabah ise Asya borsaları genelinde pozitif seyir görülüyor.
Yurt içinde ise  güne negatif başlayan BİST endeksleri ABD büyüme verisi sonrası sanayi sektörü öncülüğünde tekrar toparlandı. ABD büyüme  verisiyle beraber USDTRY paritesinde yükseliş olmaması akabinde  satışların görülmesi BİST endekslerinin toparlanarak pozitif sınırlara dönmesine sebebiyet verdi. Ancak bankacılık sektörü hisseleri endeks genelinden  negatif ayrıştığı için endeksteki yükseliş denemeleri zayıf kaldı. Bu kapsamda VİOP 30 kontratı yüzde 0,14 yükselerek günü 103.900 seviyesinden kapattı. 
 
Bugün  İngiltere büyüme, ABD dayanıklı tüketim malı siparişleri ,PCE enflasyonu, Chiacgo PMI, kişisel gelir ve harcama, Michigan Tüketiici güven endeksi  verileri izlenecektir. Özellikle ABD dayanıklı tüketim malı siparişleri ve PCE enflasyonu verileri ön plana çıkmaktadır.
 
Teknik açıdan ise kontrat yükseliş eğilimine devam etmekle beraber oldukça önemli seviyelere gelmiştir. Kontratın 104.300 seviyesi üzerinde  yaklaşık 2014 yılı zirvesi olan 105.000 direncini hedeflemesi beklenebilir. Mevcut yükseliş sürecinin devamı açısından 105.000 direncinin özellikle haber ve veri yardımıyla yukarı yönlü aşılması önem arz etmektedir.  Bu seviyenin yukarı yönlü aşılması durumunda kontratta yükselişin devamı beklenebilir. 105.000 direncinin yukarı yönlü aşılmaması  durumunda ise  kontratta yükselişin duraksaması  104.300 aşağısında  102.500 desteğinin hedeflenmesi beklenebilir. Kontratın oldukça yaklaşmış olduğu 105.000 direnci önem arz etmektedir.
 
 VİOP Altın Kontratı: ABD Dayanıklı  Mal Siparişleri  ve PCE Enflasyonu Verileri İzlenecek...
 
Dün piyasalar ABD’den gelen verileri izledi. Piyasalar açısından oldukça önemli olan ABD 3. Çeyrek büyüme verisi yüzde 3,9 ile beklenti olan yüzde 3,5’tan yüksek geldi. Konut fiyatları yükselmeye devam ederken, tüketici güveni beklenmedik bir şekilde geriledi. Olumlu gelen ABD büyüme verilerine rağmen altın kontratında satışlar sınırlı kaldı ve kontrat toparlandı.
 
Bugün ABD’de veri akışı oldukça yoğun görünüyor. Piyasalar dayanıklı mal siparişleri, çekirdek PCE enflasyonu, işsizlik başvuruları, kişisel gelir ve gider, Chicago PMI ve Michigan tüketici güveni verilerini izleyecek. Özellikle dayanıklı mal siparişleri ve PCE enflasyonu verileri izlenmelidir.
 
Teknik açıdan kontratın 1200 seviyesi üzerinde 1206 ve 1220 seviyelerini, 1200 seviyesi aşağısında ise 1180 seviyesini hedeflemesi beklenebilir. Kontratta toparlanma çabaları devam etmektedir.
 
VİOP USDTRY Kontratı: Olumlu ABD Verilerine Rağmen USD Gevşedi..
 
Dün ABD’de 3. Çeyrek büyüme verisi yüzde 3,9 ile beklenti olan yüzde 3,5’tan yüksek geldi. Konut fiyatları yükselmeye devam ederken, tüketici güveni beklenmedik bir şekilde geriledi. Doların GSYH verisine rağmen değer kazanamamasına ek olarak, kontratta özellikle olumsuz gelen tüketici güveni verisi sonrasında aşağı yönlü hareket hız kazandı.
 
Bugün ABD’de veri akışı oldukça yoğun görünüyor. Piyasalar dayanıklı mal siparişleri, çekirdek PCE enflasyonu, işsizlik başvuruları, kişisel gelir ve gider, Chicago PMI ve Michigan tüketici güveni verilerini izleyecek. Özellikle dayanıklı mal siparişleri ve PCE enflasyonu verileri izlenmelidir.
 
Teknik açıdan kontratta aşağı yönlü eğilim devam etmektedir. 2.2390  desteğinin aşağı yönlü kırılması durumunda 2.2300 ve 2.2270 seviyeleri izlenevilir.  2.2390 desteği üzerinde ise 2.2460 ve 2.2500 seviyeleri izlenebilir.''
ALB MENKUL ARAŞTIRMA
 
 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)