E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBugün öne çıkması beklenen 3 hisse---

Bugün öne çıkması beklenen 3 hisse

Bugün öne çıkması beklenen 3 hisse
10 Mart 2016 - 09:30 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da yüksek temettü ve güçlü kar açıklayan şirketler öne çıkabilir

Beklentiyi AL gerçeği SAT…
Küresel piyasalardaki satış dalgası Çin gribi değil bahar nezlesi çıktı. Petrol fiyatlarındaki yükseliş ve Avrupa Merkez Bankası’nın ilave parasal genişlemeye gideceği beklentisi küresel risk iştahını besleyerek piyasaların yönünü yeniden yukarı çevirdi. Küresel risk iştahına duyarlı MSCI Türkiye %2 yükselerek dünya piyasalarının çok üzerinde performans gösterdi.
Petrol fiyatları ABD benzin talebindeki artış ve stoklardaki gerilemeye paralel son üç ayın en yüksek seviyesine yaklaştı. Ocak ortasından beri Brent petroldeki yükseliş %47 seviyesini aştı. Nijerya’nın petrol ihracatının Forcados boru hattına yapılan saldırılar nedeniyle son iki yılın en düşük seviyesine gerilemesi petrol piyasasını destekledi.
Avrupa Merkez Bankası’nın bugün yapacağı toplantıda %0,05 olan fonlama faizini değiştirmemesi, mevduat faizini ise 10bp daha düşürerek -%0,4 puana çekmesi bekleniyor. Bunun yanı sıra bankanın QE programını 2017 Martından 2017 sene sonuna uzatması ve alış miktarını 60 milyar avrodan 75 milyar avroya çıkarması bekleniyor.
Avrupa Merkez Bankası’nın 14.45’te yapacağı açıklama ve Draghi’nin saat 15:30’daki konuşması öncesinde piyasaların hafif satıcılı açılması ve dar bir bantta seyretmesini bekliyoruz. Draghi’nin konuşmasından piyasaları heyecanlandıracak yeni bir bazuka çıkmaması durumunda piyasalardaki kar realizasyonu hızlanabilir. Kısa vadede Borsa İstanbul için ilk destek noktası olarak 77.800 öne çıkıyor. Hisse bazında AYGAZ ve TÜPRAŞ yüksek temettüsüyle, INDES güçlü karıyla öne çıkıyor.

Serhat Gürleyen - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)