E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBugün borsada temkinli açılış bekleniyor---

Bugün borsada temkinli açılış bekleniyor

Bugün borsada temkinli açılış bekleniyor
04 Mayıs 2016 - 09:02 borsagundem.com

Dünkü satışın ardından bugün borsanın temkinli başlangıç yapması bekleniyor

Piyasalara Bakış
Güne 84.000 üzerinden alımlarla başlayan BİST, Nisan ayı enflasyon verisini izledi. Nisan ayında enflasyon piyasa beklentisi olan %1'in altında %0,78 açıklandı. Beklentinin altında gelen enflasyon rakamlarına karşın, kur tarafında Dolara karşı TL'de gözlenen yaşanan değer kaybı ve BİST tarafında hacim artışı eşliğinde satış baskısı izledik. Satışların devamında 80.800 seviyelerine kadar gerileyen BİST, yukarı yönlü tepkilerin zayıf kalması nedeniyle kapanışını 81.070 seviyesinden gerçekleştirirken, günlük bazda değer kaybı %3,3 oldu.

Dün euro-dolar paritesi gün içerisinde 1,16 düzeyini aşarken, Avrupa borsaları ise sert düşüşler gösterdi. Zayıf finansal sonuçlar ile bankacılık sektöründe satış baskısı artış kaydetti. Ayrıca ABD'de de borsalar enerji ve banka hisseleri öncülüğünde düşüşler gösterdi.

Bugün yurt içinde önemli bir veri açıklaması bulunmazken, ABD'den ve Avro Bölgesi'nden gelecek bileşik PMI rakamları takip edilecek. ABD'den ayrıca, ADP istihdam rakamı beklenecek. Bugün Japonya piyasaları kapalı olmaya devam ederken, Çin tarafında ise hafif satış eğilimi hakim. Avrupa piyasalarının da açılışında hafif satıcılı bir seyir beklenmekte. Dün sert satışlarla gerileyen BİST'in, bugüne temkinli bir başlangıç yaparak yine dengelenme arayışında olmasını bekliyoruz. Yukarı yönlü olası tepki hareketlerinde, hacim desteği olup olmadığı yakından takip edilmeli.


Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş

BİST-100'ün yatay açılması bekleniyor

 

BİST-100'de o seviye önemini koruyor

 

Küresel piyasalar bahar havasından kışa döndü.

 

Küresel piyasalarda büyüme korkusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)