E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffett, Gates'e neler öğretti?---

Buffett, Gates'e neler öğretti?

Buffett, Gates'e neler öğretti?
20 Ekim 2014 - 08:42 borsagundem.com

Amerika'nın en zengin adamı Bill Gates, iş hakkındaki altın öğütlerini Warren Buffett'dan aldığını söyledi

Dünyada Bill Gates kadar başarılı olmuş kişi sayısı çok az. Ancak bu başarı 58 yaşındaki Gates’in her şeyi bildiği anlamına gelmiyor. Dünyada çığır açan işler yapan Gates, iş hakkında hala öğrenmesi gereken önemli dersler bulunduğunu ve bunları en iyisinden aldığını söylüyor: Omaha Kahini’nden…

2013 yılında Gates, Berkshire Hathaway’in yıllık hissedarlar toplantısı için Nebraska, Omaha’ya gitti. Gates, LinkedIn’de yayımlanan notunda; “Sadece pinpon maçları ve gazete atma yarışmasının eğlencesi için değil, Warren'dan öğreneceklerim için de gidiyorum” dedi.

Gates, Buffett’dan öğrendiği en önemli üç dersi şöyle sıraladı:

DERS 1: BÜYÜK RESME BAK

Gates; “Buffett ile tanıştığımızda, içgüdüsel olarak onun başarısının yüzeyindeki görüntüye odaklandım yani yatırım yapılacak hisseleri seçmek. Ancak kısa sür sonra Buffett başarısının anahtarının büyük resmi görmek olduğunu anladım. Çerçeveyi belirlemek için kullandığı akıl yürütme çok güçlü. Piyasanın günlük ayrıntılarına odaklanmak yerine genel büyüme bakar. Buffett, bir hissedarın şirketin sahibi gibi hareket edip işin tamamına ve gelecekteki kar akışına bakarak yatırıma değip değmeyeceğine karar vermesi gerektiğini düşünür” dedi.

DERS 2: ORTAKLARINA KARŞI DÜRÜST OL

Buffett’ın her yıl hissedarlara o ünlü mektup Gates’i de aynı şeyi yapmaya sevk etmiş. Gates’e göre iş ve yatırımla ilgili anlayışlar sunan mektupları eşsiz kılan özellik samimiyeti. Gates; “Warren, hisse senedi opsiyonları ve finansal türevler gibi şeyler hakkında konuşmaktan ya da zenginlerden alınan vergilerin artırılması gerektiğini söylemekten korkmuyor. Ve bu şeffaflık son derece takdir ediliyor” dedi.

DERS 3: ZAMANINI İYİ DEĞERLENDİR

"Ne kadar paranız olursa olsun daha fazla zaman satın alamazsınız" diyen Gates, bu sözü Buffett’tan daha iyi anlayabilen biri olduğunu düşünmediğini söyledi. Bill Gates; Warren Buffett’ın sevdiği ve güvendiği insanlara vakit ayırmakta çok cömert olduğunu belirtti. Bununla beraber Buffett’ın zamanın değerini iyi bilen biri olarak vaktini yararsız toplantılarda israf etmediğini ve önceliği kendisi için en önemli olan şeylere verdiğini ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)