E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBuffett hamburgerden de kazanacak---

Buffett hamburgerden de kazanacak

Buffett hamburgerden de kazanacak
27 Ağustos 2014 - 10:41 borsagundem.com

Burger King’in Tim Horton’ı satın almasına 3 milyar dolarlık destek sağlayan ünlü yatırımcı Warren Buffett bu sektörden de para kazanacak

ABD’li fast-food devi Burger King’in Kanadalı şirket Tim Horton’ı satın alması ünlü yatırımcı Warren Buffett’a da kazandıracak. Buffett, satın alma anlaşmasında 3 milyar dolarlık tercihli hisse desteğinde bulundu. Buffett, bu yatırımı üzerinden yılda yüzde 9 nakit gelir elde edecek. Bu da ortalama yıllık 270 milyon dolara gelire denk geliyor. Tercihli hisse satın almak, bir şirketin hissesinden normalden daha yüksek faizle kazanç elde etmek anlamına geliyor. Ancak normal hisseye göre daha riskli, tercihli hisse sahipleri şirketin olası iflasında geri ödemelerde daha sonraki sıralarda yer alınıyor. Uzmanlar, Burger King’in olası bir iflasına kadar Buffett'ın yatırımından iyi kazanç elde edeceğine işaret ediyor.

ÇEŞİTLİ YATIRIMLARI VAR

Buffett, gıda alanında geçen yıldan bu yana yatırımlarını artırıyor. Ünlü yatırımcı geçen yıl ünlü ketçap şirketi Heinz'in da çoğunluk hissesini satın almıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)