E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBuffett yatırımcıları uyardı---

Buffett yatırımcıları uyardı

Buffett yatırımcıları uyardı
26 Şubat 2017 - 11:21 borsagundem.com

Warren Buffett, Wall Street'in para yöneticilerini eleştirdi ve yatırımcıların endeks fonlarına sıkı sıkıya bağlı kalmalarını tavsiye etti

Berkshire Hathaway Inc'nin kurucu başkanı Warren Buffett Cumartesi günü yaptığı açıklamada Walll Street'i eleştirdi ve yatırımcıların düşük maliyetli endeks fonlarına bağlı kalmaları gerektiği söyledi.

Buffett sözlerini şöyle sürdürdü:

"Trilyonlarca dolar Wall Street tarafından yüksek komisytonlarla yönetilirken, bu işten kar eden genelde para yöneticileri oluyor, müşteriler değil. Benim görüşüme göre hem büyük hem de küçük yatırımcılar, düşük maliyetli endeks fonlarına bağlı kalmalılar."
Büyük bir kesim tarafından dünyanın en iyi yatırımcısı olarak kabul edilen Buffet, yatırımcıların düşük maliyetli endeks fonlarında daha çok kazanma şansı olduğunu belirterek, para uöneticilerinin eline geçen yatırımcıların genelde piyasanın altında kalan getiri sunan yatırım araçlarında yüksek komisyonlar ödeyerek zarar ettiklerini dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hasan27 Şubat 2017 15:53

    genelde doğru konuşurdu ama bu sefer şaka yaptı sanırım ya da ölmeden önceki vasiyeti:)

  • Ziya26 Şubat 2017 20:43

    Şimdiii… güldük eğlendik ama biraz ciddi olalım.Bu amca eski kurt olarak bizi sazan yerine koymuyorsa söyledikleri ciddi demektir.Eğer borsalarda hala getiri görüyorsa hatta belkide tek reel getiriyi borsada görüyor ise; abdnin fazi arttırma işi yalan demektir.Abd 30 yıldır ne zaman durgunluğa girse parasal genişleme(tahvil alımı ile faiz düşürerek) ile durgunluktan çıkmış.Ancak faiz de inecek yer kalmamış durumda.Bu saaten sonra abd indirse indirse d…nunu indirir.Bu da şu demek abd de hatta Euro bölgesi de Japonya gibi likitide tuzağına duşmuştur.Çare……varmı derseniz…Japonya çeyrek asırdır bulamadı…Burdan düşünmeye devam edelim…