E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffett iki günde 2 milyar dolar kaybetti---

Buffett iki günde 2 milyar dolar kaybetti

Buffett iki günde 2 milyar dolar kaybetti
22 Ekim 2014 - 09:03 borsagundem.com

IBM ve Coca-Cola'nın bilançolarını açıklamasının ardından ünlü yatırımcı Warren Buffett'ın son iki günde 2 milyar dolar kaybettiği belirtiliyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Uzun vadeli yatırımlarıyla tanının efsane yatırımcı Warren Buffett, son iki gün içerisinde IBM ve Coca Cola’nın bilançolarını yayınlamasının ardından 2 milyar dolar kaybetti.

Buffett’in yatırım şirketi olan Berkshire Hathaway, elinde yüklü miktarda IBM ve Coca-Cola hissesi bulunduruyor. Coca-Cola’nın bilançosunu dün yayınlamasının ardından şirketin beklentileri karşılayamadığı ve mali durumunda zayıflama olduğu gözlemlenmişti. 2015’e dair beklentilerinin de benzer seviyelerde olduğunu belirten Coca-Cola’nın hisseleri yüzde 6 oranında değer kaybetti. 

IBM’de Buffett’ın hisselerine sahip olduğu kötü performans veren şirketlerden. Gelirlerinde hayal kırıklığı yaşayan IBM hisseleri pazartesi gününden beri yüzde 7 oranında değer kaybetti. 

Elinde 400 milyon Coca-Cola ve 70 milyon IBM hissesi bulunan Buffett’ın bu iki şirketten toplan zararının 2 milyar dolar civarında olduğu belirtiliyor.

Ancak Buffett  bu yıl sadece bu iki hisse senedinde zarar uğramadı. Buffett’a en çok  para kaybettiren hisse senedi İngiliz  perakende zinciri Tesco. Geçtiğimiz ay büyük dolandırıcılık skandalıyla sarsılan şirket hisseleri sene başından beri yüzde 47 değer kaybetti.

Ancak bütün kayıplara rağmen bu yılın Buffett için kötü bir yıl olduğunu söylemek güç. Buffett’in şirketi olan Berkshire Hathaway’in hisseleri IBM ve Coca-Cola’nın kayıplarını açıkladığı pazartesi ve Salı günleri artmaya devam etti. Bunun ana sebebi ise Buffett’ın elinde yüklü miktarda Wells Fargo hissesi bulundurması. Uzmanlar bankanın bu yıl yüzde 11 büyüyerek Buffett’ın açıklarını kapadığını belirtiyorlar.

Son röportajında borsalardaki düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirdiğini belirten Buffett’ın şirketi Berkshire Hathaway’ın hisseleri sene başından beri yüzde 17 değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)