E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBu verilerle piyasalardaki sükunet bozulacak---

Bu verilerle piyasalardaki sükunet bozulacak

Bu verilerle piyasalardaki sükunet bozulacak
25 Temmuz 2016 - 10:38 borsagundem.com

Bu hafta gelecek olan verilerle birlikte piyasadaki sükuneti bozacak

Geçtiğimiz hafta iç piyasadan fırsat buldukça küresel piyasalar ile ilgili konulara değinmiştik. Avrupa Merkez Bankası toplantısı ve Draghi’ nin açıklamalarını takip ettiğimiz haftada gelen verilerde birlikte yön arayışını devam etti. Dolar açısından güçlü duruşun hakim olduğu haftada ki sakin seyir bu hafta gelecek olan verilerle birlikte sükuneti bozacak.

Haftayı ve piyasaları kapatsak bile hafta sonu haberler gelmeye devam etti. Yurt içerisinde yine oldukça hareketli bir hafta sonu oldu. Görevden almalarla başlayıp, olağanüstü hal ilanıyla tamamladığımız günlerin devamında cumartesi günü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Türkiye’ nin uzun vadeli yerel para cinsinden IDR notunu BBB’ den BBB-‘ ye düşürdü. Görünüm ‘’durağan’’da tutuldu. (http://www.fxanalist.com/Gunluk-Bultenler/434/Gunluk-Bulten )

Kritik Fed toplantısının olduğu haftada, küresel hisse senedi piyasasındaki sert toparlanmanın yanı sıra FED’in faiz artırım beklentisinin düşmesine rağmen Dolar güçlü seyrini korumaya devam ediyor. Bugün ise veri açısından yaşadığımız en sakin gün olacak gibi görünüyor. Almanya tarafından gelecek olan Ifo İş İklimi Endeksi olacak. Sabah saatlerinde Yeni Zelanda Merkez Bankasının yapacağı açıklamalar ise NZD çaprazlarında hareketlenmelere sebep olabilir.

USDTRY

Haftasonu yaşanan süpriz gelişme yurtiçi piyasalar ile ilgili yürekleri ağızlara getirdi. S&P'nin ardından kredi derecelendirme kuruluşu Fitch de kredi notumuzu aşağıya çekti. BBB olan uzun vadeli yabancı para cinsinden olan notumuz BBB- olarak değiştirildi. 26 ülkeyle birlikte notumuzu indiren derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, not indirimlerinin sadece kendi kritlerine bağlı olduğunu Türkiye'nin yatırım yapılabilir, durağan olan görünümünde herhangi bir değişikliğe gidilmediğini teyit etti. 19 Ağustos'ta Türkiye ile ilgili not verecek olan Fitch'in kredi notuyla ilgili kriteri tam olarak anlaşılmış olacak. Öncesinde yurtiçi gündem ve hafta içi açıklanacak olan FOMC faiz kararı TL'de yön bulmamızı sağlayacak. Gün içi takvimde ise Temmuz ayı kapasite kullanım oranı açıklanacak. TL'de kalıcı değer kazanımları 3,0400 seviyesinin altındaki kapanışlar önemli. 3,0260 3,0140 takip edilebilecwk destekler. 3,0700 ve 3,0900 ise gün içi takip edilebilecek direnç seviyeleri.

EURUSD

Asya seansına sakin başlayan paritede, ajandanın kalabalık olmaması yatay seyrini devam ettireceğinin göstergesi olacak. Paritenin 1.0950-1.1020 arasında ki bantta fiyatlanması bekleniyor. 1.1020 direncinin aşılması ile beklenen fiyat 1.1050 olacaktır. Doların kazançlarını artırarak devam etmesi durumunda paritede ki satış hareketinin devamında ise 1.0900 ve 1.0850 seviyeleri test edilebilir.

ALTIN

Piyasalarda artan risk iştahı nedeniyle son iki haftayı düşüşle geçiren altın haftaya da değer kaybederek başladı. Geçtiğimiz hafta en düşük 1310 seviyesini gören altın, bu hafta 1321 seviyesinden açılış gerçekleştirdi. Haftanın ilk günü veri açısından oldukça sakin bir gün olacakken bu haftanın en önemli verisi 26-27 temmuzda gerçekleşecek FOMC toplantısı sonrası FED’den gelecek açıklamalar olacak. Şu sıralarda 1317 seviyesinden işlem gören altın1316.49 desteğinin yukarısında tutunmayı başarabilirse 1323.48, 1331.01 ve sert alış hareketi durumunda 1342.38 seviyelerini test etmek isteyebilir. Altındaki satıcılı seyrin devamı durumunda ise 1313.72 ve 1309 diğer destek seviyelerimiz. 1309 seviyesinden sonra 1271.19 seviyesine kadar bir fiyat boşluğu bulunduğunu da hatırlatmakta fayda var.

EUR/TRY

Hafta sonu Kredi Derecelendirme Kuruluşu S&P’den sonra FITCH’inde Türkiye’nin kredi notunu indirmesiyle beraber TL ‘nin satış baskısına maruz kalabilme ihtimalini göz önünde bulundurursak eğer, parite haftalık piyasa açılışını 3.35 seviyesinin üzerinde gerçekleştirdi.. Bu yükselişin devamı gerçekleşirse 3.3630 seviyesi birinci direnç noktası bu noktanın kırılması halinde 3.3750 seviyesine paritede bir yükselme yaşanabilir ve 3.4000 seviyesine kadar yükselebilir. Ancak paritedeki aşağı geri çekilmeler öncelikle 3.3450seviyesine ulaşmasına ardından 3.3240 seviyesine kadar geri çekilmesine neden olabilir

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)