E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinBu sezon palamuta doyacağız---

Bu sezon palamuta doyacağız

Bu sezon palamuta doyacağız
31 Temmuz 2016 - 08:38 borsagundem.com

Karadenizli balıkçılar denizde ciddi palamut potansiyeli olduğu ve hava koşullarının uygun olmasıyla çok iyi av yapılacağını aktardı

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde yeni sezona hazırlık yapan balıkçılar tarafından görülen Karadeniz'deki balık bolluğu balıkçıları sevindirdi.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, yaptığı açıklamada, Karadeniz'de balıkçılık yapanların şu sıralar teknelerini yeni sezon hazırlıkları için limana çektiğini belirtti.

Haziran ayı sonlarında palamut balığının Karadeniz'e havyar bıraktığını ve bunun gelecek sezon için işaret olduğunu aktaran Karakaş, şöyle devam etti:

"Palamut balığı, şu anda Karadeniz'de havyarını bıraktı. 'Çingene palamudu' dediğimiz balık 300 gram civarına gelmiş durumdadır. 15 gün içinde de 350-400 gram civarında seyretmesini bekliyoruz. Denizde ciddi palamut potansiyeli var, şartlar da şu an iyi gözüküyor. Hava şartları iyi giderse sezonun açılmasıyla birlikte iyi bir avcılık yapacağız diyebilirim."

"Palamuta doyacağız"

Karakaş, sezonun başlamasıyla hamsi, palamut, lüfer ve diğer balık türlerinde bolluk yaşanacağını düşündüklerini ve herhangi bir engelin bulunmadığını ifade ederek, "Av sezonunun başlamasıyla birlikte palamuta doyacağız gibi geliyor. Şu an ki görüntü o. Palamuta doyacağız, sadece palamutta değil diğer balık türlerinde de bir bereket gözüküyor. Hava şartlarının normal seyretmesi için dua ediyoruz." dedi. 

Limanda 64 ruhsatlı balıkçı teknesi bulunduğunu kaydeden Karakaş, balıkçıların yeni sezon için teknelerinde boya, macun, ağ tamiri, makine yenileme ve tesisat tamir ve bakımlarını yaptığını sözlerine ekledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)