E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBu hisseler S&P 500'ü aşağı çekti---

Bu hisseler S&P 500'ü aşağı çekti

Bu hisseler S&P 500'ü aşağı çekti
23 Nisan 2016 - 17:49 borsagundem.com

Neflix, Microsoft ve Alphabet'ten gelen hayal kırıklığına uğratan kar haberleri, S&P 500 Endeksi'ni bu hafta aşağı çekti

Netflix Inc., Microsoft Corp. ve Alphabet Inc'in hayal kırıklığına uğratan karları, Nasdaq 100 Endeksi'nden 68 milyar dolar silinerek, endeksin Şubat ayından bu yana en sert haftalık kaybını gerçekleştirmesine neden oldu.

Üç şirket arasında hisseleri en fazla değer kaybeden Netflix oldu. California merkezli online video sağlayıcı Los Gatos, yüzde 14 ile Eylül'den bu yana en sert düşüşünü kaydetti. Microsoft hisse senetleri yüzde 7 değer azalırken, Google'ın ana şirketi Alphabet hisseleri yüzde 5.4 değer kaybetti.

Üç hisse senedi, Nasdaq 100 Endeksi'ndeki yüzde 1.5'lik geri çekilmenin yüzde 80'inden sorumlu bulunuyor. Endeks 5 Şubat'ta sona eren haftada kaydettiği yüzde 6'lık düşüşün ardından en sert kaybını gerçekleştirirken, Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.5 yükseldi.

Minnesota Minneapolis'te U.S. Bank Wealth Management'tan Lisa Kopp, "Bu tarz isimler geçtiğimiz yıl iyi bir yükseliş olmuştu. Fakat böyle bir yükseliş olduğunda, kötü haberlere daha fazla tepki verme eğilimde olursunuz. İnsanlar bunları görüyor ve algı olumsuz etkileniyor" dedi.

S&P 500 Endeksi'ndeki şirketlerin ortalama karının tahminleri yüzde 4 aşmasına karşın büyük sermayeli teknoloji şirketlerinin hayal yarattığı hayal kırıklığı, piyasa üzerinde daha fazla etkili oldu. Endeks bu hafta 2,100 seviyesinin üzerinde tutunamadı. 2,100 seviyesi, 2015 yılının başından beri toplam 40 defa aşıldı. JPMorgan Chase & Co.'ya göre söz konusu seviye daha fazla alıcının giriş yapması için kilit bir konumda bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)