E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBu hafta piyasaların gündemi yoğun---

Bu hafta piyasaların gündemi yoğun

Bu hafta piyasaların gündemi yoğun
26 Şubat 2017 - 10:57 borsagundem.com

Geçen haftaki görece sakin gündemin ardından bu hafta içeride ve dışarıda önemli gelişmeler izlenecek

Yurtiçinde Cuma günü açıklanacak Şubat ayı enflasyon verisi piyasaların radarında olacak...TÜFE geçen ay aylık %2.46, yıllık %9.22 artarak beklentilerin üzerinde gerçekleşmişti. Ocak ayı enflasyonunun yüksek çıkmasında artan işlenmemiş gıda fiyatları, yükselen enerji fiyatları ve TL'deki değer kayıpları etkili olmuştu.

Uzmanlar enflasyonun beklentilerden daha fazla yükselmemesi durumunda kurun aşağı yönlü seyrine devam edebileceğini belirtiyor.

YELLEN VE TRUMP İZLENECEK

Yurtdışında bu hafta Fed Başkanı Janet Yellen ile bölgesel başkanların açıklamaları ve Donald Trump'ın Kongre'de yapacağı sunum öne çıkıyor.

Geçen hafta Fed'in toplantı tutanaklarında yetkililerin faiz artışına 'oldukça yakın' olduğu görülmüştü. Bu hafta yetkililerin yapacağı konuşmaların faiz artışının zamanlamasına ışık tutması bekleniyor.

FOMC'de oy hakkı bulunan Robert Kaplan Pazartesi günü, Başkan Yardımcısı Stanley Fischer'in Cuma konuşması bekleniyor. Yine Cuma günü Başkan Janet Yellen da akşam saatlerinde Chicago'da konuşacak. ABD cephesinde bu hafta Fed Bej Kitap Raporu ve 4. çeyrek GSYH verisi de öne çıkıyor.

ABD Başkanı Donald Trump ise Salı günü Kongre'de konuşacak. Yatırımcılar bu konuşmada yeni liderin politikasına dair daha fazla detay arayacak. ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, geçen haftaki konuşmasında tamamlanmış vergi reformu paketini, Kongreye ağustos ayı itibariyle sunmayı hedeflediklerini bildirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)