E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBu hafta piyasaları neler bekliyor?---

Bu hafta piyasaları neler bekliyor?

Bu hafta piyasaları neler bekliyor?
15 Ekim 2017 - 17:47 borsagundem.com

Önümüzdeki hafta piyasalarda, Fed Başkanı Yellen'ın da içerisinde bulunduğu Fed yetkilileri konuşacak, Çin Komünist Partisi'nin 19. Ulusal Kongresi düzenlenecek ve ABD'de şirketler kar açıklayacak

ABD'de bilanço sezonu hız kazanıyor ve Fed Başkanı Janet Yellen'ın da içerisinde bulunduğu Fed konuşmacıları açıklamalarda bulunmaya hazırlanıyor. Bir yandan, yatırımcıların dikkati Komünist Parti'nin 19. Kongresi'nin başlayacağı Çin'e çevrilmiş durumda.

Piyasalarda bu hafta izlenecek olaylar şöyle;

Yellen

Fed Başkanı Janet Yellen, Pazar günü Washington'da düzenlenecek G30 Uluslararası Bankacılık Semineri'nde ekonomi ve para politikası üzerine konuşacak. Yellen, Çin ve Japonya'daki mevkidaşları Zhou Xiaochuan ve Haruhiko Kuroda ile bir araya gelecek.

Fed'in Eylül ayı toplantı tutanakları, politika yapıcılarının zayıf kalmayı sürdüren enflasyona nasıl bir tepki verileceği konusunda hala bölünmüş durumda olduğunu gösterdi. Çoğu yetkili, ekonomi canlı kaldığı sürece bu yıl bir faiz artışına ihtiyaç duyulduğu görüşünde.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, New York Fed Başkanı Bill Dudley ve Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan da konuşma yapacak yetkililer arasında yer alıyor.

Çin

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Çin Komünist Partisi'nin 19. Ulusal Kongresi'nde açılış konuşması yapacak. Yapılacak toplantı, Parti'nin gelecek beş yıl için ekonomik büyüme ve reformlar arasında denge sağlama yönündeki hedeflerinin altını çizebilir.

ABD bilanço sezonu

S&P 500 içerisindeki yaklaşık 60 şirketin kar sonuçları açıklaması bekleniyor. Goldman Sachs ve Morgan Stanley, kar açıklamasında bulunacak bankalar arasında yer alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)