E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBu defa da Maria kasırgası! Kategori seviyesi 5'e yükseltildi---

Bu defa da Maria kasırgası! Kategori seviyesi 5'e yükseltildi

Bu defa da Maria kasırgası! Kategori seviyesi 5'e yükseltildi
19 Eylül 2017 - 07:16 borsagundem.com

ABD Ulusal Kasırga Merkezi (NHC), Karayip Adaları'nı vurmaya hazırlanan Maria Kasırgası'nı, kasırga ölçeğinin en güçlü düzeyi olan Kategori 5'e yükseltti

Harvey ve Irma'dan sonra şimdi de Maria kasırgası Atlantik ülkelerini vurmaya başladı. ABD Ulusal Kasırga Merkezi (NHC), Karayip Adaları'nı vurmaya hazırlanan Maria Kasırgası'nı, kasırga ölçeğinin en güçlü düzeyi olan Kategori 5'e yükseltti. NHC, Maria Kasırgası'nın saatte 260 km rüzgar hızıyla Karayipler'deki Dominica adalarını vurduğunu açıkladı.

Dominica Başbakanı Facebook hesabından evinin çatısının uçtuğunu ve binayı sel sularının bastığını, ardından ekiplerce kurtarıldığını duyurdu. Adadaki havaalanları ile köprüler de kapatıldı.

Maria, en az 37 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Irma Kasırgası'nınkine benzer bir güzergah izliyor. Eylül ayında Kategori 5 seviyesindeki Irma Kasırgası birçok Karayip adasını yerle bir etmiş, milyarlarca dolarlık da hasar bırakmıştı.

Irma'nın yaralarını sarmaya çalışırken Maria'ya hazırlanan Porto Riko, St Martin, St Barts, Saba, St Eustatius ve Anguilla'da, kasırga gözlem ekipleri devreye sokuldu.

Guadeloupe adasında ise tahliye operasyonları için emir verildi.

NHC'nin açıklamasına göre, Maria'nın ilk olarak Irma Kasırgası sırasında tamamen boşaltılan Antigua ve Barbuda'yı vurması, Salı gecesi de Karayip Denizi'nin kuzey doğusuna ilerlemesi bekleniyor.


Irma kasırgası ABD'de Florida, Georgia, Kuzey ve Güney Carolina ve
Alabama'yı etkilemiş ve 6.9 milyon kişinin tahliye edilmesine neden olmuştu.

NHC'nin Maria Kasırgası'yla ilgili paylaştığı bilgiler şınlar:

- Yoğun sağanak yağışa neden olacak kasırga, "toprak kayması ve ölümcül su baskınlarına" neden olabilir.
- Çarşamba akşamı boyunca, Porto Riko ve ABD ve İngiltere'ye ait Virgin Adaları başta olmak üzere Leeward Adaları'nın merkezi ve güney kısımlarında 51 cm'ye yakın yağış düşmesi bekleniyor.

Fransa toprağı Guadeloupe'de ise deniz seviyesine yakın bölgelerdeki insanlar tahliye edilirken , okul, iş yerleri ve hükümet binaları kapatıldı da kapatıldı.

Atlantik Okyanusu'nda ikinci bir kasırga olan Jose Kasırgası da, saatte 200 kilometreye ulaşan rüzgar hızıyla bölgede aktif.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • salih ertürk19 Eylül 2017 11:22

    kasırgalar denizden uzklaştıkca enerjisini kaybederler

  • Allah akıl versin19 Eylül 2017 11:19

    Mustafa Gündüz iyice saçmalamışsın.Orada yaşayan masum insanların ne suçu var.Böyle acımasız düşünen kişilerin Müslüman olduklarına inanmak mümkün değil.

  • Cego19 Eylül 2017 08:24

    ABD kendiyle uğraşmaktan bıksın

  • Mustafa GÜNDÜZ19 Eylül 2017 07:52

    Umarım 5. Katagoriden hiçbiri düşmez ve iki kadırgada ABD ye ulaşır.bu kasırgalar bittiğinde dileğim odur ki yenileri oluşsun ve bu sürekli devam etsin ve ABD bin başka eyaletlerinide vursun ve başka felaketleride yaşasınlar bir felaket bitsin diğeri başlasın.mutlak yaratıcı adaleti saklasın ABD ve Batı beter olsun sonsuza kadar bitmeyecek şekilde.

  • Saygilarimla19 Eylül 2017 07:30

    Beter ol amerika