E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBruma ve Telles, Cimbom'un elinde patladı---

Bruma ve Telles, Cimbom'un elinde patladı

Bruma ve Telles, Cimbom'un elinde patladı
13 Kasım 2015 - 10:01 borsagundem.com

Parasal sıkıntı çeken Galatasaray iki futbolcunun geri dönmesi halinde kasasına girecek olan 16 milyon eurodan olacak

Bruma ve Telles gittikleri takımlarda forma şansı bulamıyor. Parasal sıkıntı çeken Galatasaray iki futbolcunun geri dönmesi halinde kasasına girecek olan 16 milyon euro'dan olacak!
 
Bruma... Avrupa futbolunun büyük yıldızlarından biri olarak lanse edilmişti. Scout ekibinin tavsiyesi, dönemin teknik direktörü Fatih Terim'in ısrarı ile Sporting'den büyük uğraşlar sonucu 5 yıllığına transfer edilmişti. 16 milyon Euro'yu bulan maliyete ulaşmıştı. Ancak Bruma gerek sakatlığı gerek gelişim gösterememesi nedeniyle bir türlü istenilen düzeye gelemedi.
 
Portekiz, sonra İspanya'dan teklifler değerlendirildi ve Real Sociedad'ın yolunu tuttu. Real Sociedad'a satın alma opsiyonu ile kiralanan Portekizli oyuncu için La Liga kulübü Galatasaray'a 1 milyon 900 bin Euro kiralama bedeli ödedi. Sociedad, Bruma'nın bonservisini almak istediği takdirde 30 Nisan 2016'ya kadar 7 milyon 500 bin Euro daha ödemek zorunda.
 
Ancak... La Liga'nın 11 haftası geride kalırken Bruma 10 maçta forma giydi. Bunların ilk 4'ünde ilk 11 başlasa da son 6 hafta sadece 136 dakika oyunda kalabildi. Hazırlık maçında Panathinaikos'a attığı tek gol dışında skor üretemedi. Asist de yapamadı. Real Sociedad, ondan ümidi kesmiş durumda. Yani Galatasaray için Bruma günleri 2016-17 sezonunda yeniden başlayacak. Bu da Aslan’ın futbolcunun yıllık maaşı hariç 7 milyon 500 bin Euro kayıp anlamına geliyor...
 
Telles... Türkiye'ye Brezilya'nın en iyi sol beki apoletiyle geldi. Hatta Fenerbahçe'nin o dönemki Brezilyalı oyuncusu Cristian Baroni, “O kadar iyi futbolcu ki, burada ne işi var anlamadım” cümlesini bile sarfetmişti. Onun için 6 milyon 150 bin Euro bonservis ödenirken 4.5 yıllık sözleşme imzalanmıştı.
 
ALEX TELLES
 
İlk sezonunda tek gol attı, sezon sonunda takımın önemli bir parçası olacağını kanıtladı. Ofansa yaptığı katkılar ise alkış aldı. 2014-15'te Dany Nounkeu'nün kadro dışı kalmasıyla 13 numaralı formayı giyen Telles kötü başladığı sezonda şampiyonluğun mimarlarından biri olarak adını Galatasaray tarihine yazdırdı.
 
İsmi sık biçimde Chelsea, Paris Saint Germain, Juventus gibi takımlarla anıldı. Sarı-kırmızılı eski teknik adam Roberto Mancini'nin isteğiyle Felipe Melo ile birlikte Inter'e transfer oldu. 1 yıllığına kiralanan Brezilyalı oyuncu için sarı-kırmızılılar, 1 milyon 550 bin Euro aldı ancak ‘satın alma opsiyonu’ 8.5 milyon Euro olarak belirlendi.
 
12 haftanın geride kaldığı Serie A'da 6 kez forma giyebildi. Juan Jesus'un sakatlığı ile başlayan Inter kariyeri şimdilik vatandaşının iyileşmesi nedeniyle yedek kulübesinde geçiyor. Telles'in de geri dönmesi durumunda Galatasaray 8.5 milyon euro'dan olacak!
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)