E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBrüksel karıştı! Polis müdahale etti---

Brüksel karıştı! Polis müdahale etti

Brüksel karıştı! Polis müdahale etti
25 Mayıs 2017 - 21:06 borsagundem.com

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı için ittifakın Brüksel’deki karargahına gelen liderlerin girişini, bir grup gösterici engellemeye çalıştı

Brüksel'deki NATO Devlet ve Hükümetler Başkanları Toplantısı öncesinde, karargahın önünden geçen Leopold III Caddesi yaklaşık 100 kişilik bir grup tarafından trafiğe kapatıldı.

Liderlerin toplantıya gelişine engel olmaya çalışan göstericiler “NATO’ya hayır”, “Savaşa hayır” ve “İsrail’e hayır” yazılı pankartlar açtı.

Davullar, renkli kıyafetler ve gaz maskeleriyle yolu kapatan protestocular, çeşitli NATO karşıtı sloganlar attı. NATO’nun Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından önemini kaybettiğini savunan göstericiler, ittifakın artık “gereksiz” olduğunu bu nedenle de tasfiye edilmesi gerektiğini iddia etti.

Kısa bir süre yollara yatarak trafiğe engel olan protestoculara Belçika polisi müdahale etti.

Dün de Belçika'daki çeşitli sivil toplum kuruluşları (STK) ve sendikaların çağrısı üzerine binlerce kişi, Trump karşıtı gösteri için NATO ve çeşitli Avrupa Birliği (AB) kurumlarına ev sahipliği yapan Brüksel'in Kuzey Tren İstasyonu önünde buluşmuştu.

Protestocular, üzerinde "Trump'ı durdurun", "Küçük ellerini haklarımdan uzak tut", "İklim değişikliği yalan değil", "Cehennem çukurumuzdan uzak dur" yazılı döviz, pankart ve flamalar açmıştı.

ABD Başkanı Trump aleyhinde slogan atan grup, şehrin merkezindeki Borsa Meydanı'na kadar yürümüştü. Belçika polisi, yaklaşık 3 saat süren protesto nedeniyle çevrede güvenlik tedbirleri almıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)