E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBrexit oylaması halka arz piyasasını vurdu---

Brexit oylaması halka arz piyasasını vurdu

Brexit oylaması halka arz piyasasını vurdu
25 Ekim 2016 - 12:38 borsagundem.com

Londra'daki halka arzlar son dört yıla oranla en düşük seviyeyi gördü

BORSAGUNDEM.COM

Londra'daki halka arz değerleri, yılın üçüncü çeyreğinde son dört yıla oranla en düşük seviyeyi görürken, buna sebep olarak da Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'ni terk edip etmeme konusundaki kararsız duruma gösterildi.

Ana pazar ve alternatif yatırım pazarındaki yeni listeler toplamda 948 milyon pound değerine gelirken, geçen yılın aynı periyoduna göre yüzde 42'lik bir düşüş söz konusu. En azından Henderson Managed Investment Trusts adlı araştırma şirketinin verileri bu yönde. Bu rakam 2012 yılının aynı periyodundan beri en düşük miktara işaret ediyor.

Alternatif yatırım marketlerinin ilk 9 ayda ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 düşüş yaşarken, yavaşlayan ekonomi ve yatırımcıların güvenlerinin kırılması buna sebep oldu.

Henderson Opportunities Trust firmasından Colin Hughes ise Brexit oylamasının sonuçlarıyla beraber firmaların borsada yer almaktan çekindiğini dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)