E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBrexit öncesi sterlin destekçileri artıyor---

Brexit öncesi sterlin destekçileri artıyor

Brexit öncesi sterlin destekçileri artıyor
28 Mayıs 2016 - 14:46 borsagundem.com

İngiltere'nin AB'den çıkışına ilişkin referandum öncesi sterlin destekçileri artıyor

Bir ay önce, Bloomberg anketine katılan analistlerin medyan tahminine göre sterlin, Haziran ayını 1.42 dolar seviyesinde bitirecekti. Şimdi ise söz konusu tahmin, 23 Haziran'da gerçekleştirilecek kritik Brexit referandumunun İngiltere'nin Avrupa Birliği (AB) üyeleğinin kaderini belirleyecek olmasına karşın, yaklaşık dört ayın en yükseği olan 1.45 seviyesine yükseldi.

İngiltere parasının yönüne ilişkin görüşlerdeki değişim, AB'de kalma yanlılarının bloktan ayrılmak isteyenlerin önünde olduğunu işaret eden giderek artan sayıdaki anketlerde de görülebilir. Sterlin, Şubat ayında görülen yedi yılın düşüğünden tırmanarak, G-10 paraları arasında geçtiğimiz iki haftada en iyi performansı gösteren para oldu.

Frankfurt'ta Commerzbank AG döviz stratejisti Thu Lan Nguyen, "Sterlinin toparlanması için hala yer var. Piyasa İngiltere'nin AB'de kalmak istediğine yönelik fiyatlama yapmaya devam ederse sterlin desteklenir fakat bu kırılgan bir durum" dedi.

Sterlin, Cuma günü New York'ta 17:00'deki kapanışta yüzde 0.8 yükselerek 1.4623 dolar seviyesinden işlem gördü. Sterlin bir önceki haftada yüzde 1 değer kazanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)