E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa"Brexit etkilerinin üstesinden gelinebilir"---

"Brexit etkilerinin üstesinden gelinebilir"

Brexit etkilerinin üstesinden gelinebilir
30 Haziran 2016 - 23:45 borsagundem.com

Fed St. Louis Başkanı James Bullard, Londra'da yaptığı konuşmada, Brexit'ten kaynaklanan şokun "idare edilebilir" olduğunu söyledi

Bullard, "Küresel piyasalar bu şoku absorbe edebildi." dedi ve "Küresel piyasalar, 23 Haziran'daki referanduma göreceli olarak iyi cevap verdi." diye konuştu. St Louis başkanı, en büyük riskin Avrupa'nın başka kargaşalardan zarar görmesi olduğunu belirtti.

Doların yükseldiğini ancak bunun çok fazla olmadığını söyleyen Bullard, "Negatif faiz oranları ABD için olası değil." diyerek, Fed'in negatif faiz oranlarından daha etkili yollarının olduğunu ifade etti.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, 2018'e kadar bir faiz artırımı tahminine yönelik yukarı yönlü risklerin olduğunu ve Fed'in faiz yolunun, "Önümüzdeki iki buçuk yıl için ön gördüğümüzden daha yüksek olabilir." dedi.

Bullard, St. Louis'nin tahminlerine yönelik risklerin enflasyon beklentileri ve varlık değer balonlarından kaynaklandığını söyledi.

St. Louis Fed, reel çıktı büyümesini yüzde 2, işsizlik oranını yüzde 4.7, çekirdek enflasyon oranını önümüzdeki 2 buçuk yıl için yüzde 2 olarak görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)