E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBrainard: Enflasyon uzun süre düşük kalabilir---

Brainard: Enflasyon uzun süre düşük kalabilir

Brainard: Enflasyon uzun süre düşük kalabilir
12 Ekim 2017 - 21:29 borsagundem.com

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Brainard, düşük faiz oranları ve düşük işsizliğin finansal dengesizliklere yol açabileceğini söyledi

ABD'nin başkenti Washington DC'de bir panelde konuşan ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard ABD'de enflasyon, işsizlik ve Fed'in para politikasını değerlendirdi. 

Ülkede enflasyon oranının son beş yıldır Fed'in hedefi olan yüzde 2'lik seviyenin altında olduğuna dikkati çeken Brainard, bu süre içinde işsizlik oranın ise yüzde 8,2'den yüzde 4,2'ye düştüğünü kaydetti. 

Brainard, uzun süren düşük enflasyon oranının özel sektörün enflasyon beklentilerini de aşağı çektiğini vurgulayarak, bu durumun enflasyon oranının daha uzun süre düşük kalmasına neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu. 

Faiz oranlarının düşük olmasının da enflasyonun düşük kalmasına neden olan faktörlerden biri olabileceğinin altını çizen Brainard, "Düşük faiz oranları ve düşük işsizlik seviyesi sermaye piyasalarının aşırı zorlanmasına neden olabilir ve finansal dengesizliklere yol açabilir." ifadelerini kullandı. 

Brainard, para politikası üreticilerinin oldukça belirsiz bir ortamda hareket ettiğini belirterek, para politikasında az ve geç sıkılaşma ile fazla ve erken sıkılaşma arasındaki risklerin ölçülmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)