E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBoş dekonta imza ile FETÖ’ye para transferi---

Boş dekonta imza ile FETÖ’ye para transferi

Boş dekonta imza ile FETÖ’ye para transferi
20 Ekim 2017 - 07:31 borsagundem.com

Kimlikleri alınan öğrencilere, boş dekontlara imza attırıldı. Toplanan paralar, bu kimlikler kullanılarak bağış adı altında 36 FETÖ kuruluşunun Bank Asya’daki hesabına aktarıldı

Yurtdışındaki 36 Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kuruluşunun usulsüz kredi oyunuyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında yakalanan şüphelilerin itirafları örgütün taktiğini ortaya çıkardı. Banka usulsüzlüğünü Ankara'nın Çankaya ilçe imamı firari Abdulkadir Yılmaz ile Bank Asya'nın tutuklu Çukurambar Şubesi Müdürü Serdal Korkutan'ın organize ettikleri, örgüt evlerinde kalan öğrencilerin, şirketlerde çalışanların ve okullarda velilerin kimlik fotokopilerini örgüt faaliyetinde kullandıkları tespit edildi.

ÖĞRENCİLERE FETÖ CEZASI

Toplanan himmet ve bursları bu kimlik bilgileri üzerinden bağış adı altında kredi borcuna karşılık 36 FETÖ kuruluşunun hesaplarına yatırdıkları ortaya çıktı. İfadesi alınan FETÖ evlerinde kalan üniversite öğrencileri, örgüt yöneticilerinin kendi kimliklerini 'burs çıkaracağız' yalanı ile topladığını, söz konusu bankadan işlem yapmadıklarını söyledi. Üniversite öğrencileri, konudan haberdar olduklarında örgüt yöneticileri tarafından istenen şekilde ifade vermeye zorladıklarını, karşı çıkanların 3 gün eve kapatılıp darp edildiğini de itiraf etti. Yapılan incelemede FETÖ'nün bu kimlik bilgileri ile öğrenciler adına 20 bin ile 30 bin dolar arasında kuruluşlara para yatırdığı belirlendi. İstanbul'daki örgüt evlerinde kalan üniversite öğrencilerinin adına yatırılan paralar için Bank Asya'nın Ankara'daki Çukurambar Şubesi'nden "bağış" adı altında işlem yapıldı. Şüpheli öğrencilerin para yatırmak için hiç Ankara'ya gelmedikleri tespit edildi.

BANKAYA BİLE GİDİLMEDİ
Samanyolu Koleji'nde öğretmenlik yapan şüpheliler ise okul müdürünün kendilerini odasına çağırdığını, yurtdışına acil para gönderilmesi gerektiğini, Bank Asya'dan gelen yetkililerin kendilerine boş dekontları imzalattığını belirtti. Bankaya gitmeden boş dekontlarla para transferinin gerçekleştirildiğini itiraf ettiler. Bu şüpheliler adına da 5 bin ile 10 bin dolar arası para yatırıldı. FETÖ okuluna çocuğunu kaydettiren velilerden kayıt esnasında alınan kimlik üzerinden de Bank Asya'ya para yatırıldığı belgelendi.

ORGANİZASYON MERKEZİ
Yurtdışındaki 36 FETÖ kuruluşundan 4'ünün Bank Asya'nın Çukurambar Şubesi'nden kredi çektiği ve hesaplarının orada olduğu, diğer kuruluşların merkez şubeden kredi kullandığı saptandı. Bu nedenle önemli para organizasyonlarının Çukurambar Şubesinden sağlandığı tespit edildi. Para trafiğini ve örgütün Bank Asya oyununu Ankara'nın Çankaya imamı Abdulkadir Yılmaz'ın yönettiği, tutuklu Bank Asya'nın Çukurambar Şubesi Müdürü Serdal Korkutan'ın da finansal tezgahı yürüttüğü tespit edildi. (ERKAN ÇOBAN - SABAH)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)