E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBorusan'dan antidumpinge itiraz açıklaması---

Borusan'dan antidumpinge itiraz açıklaması

Borusan'dan antidumpinge itiraz açıklaması
25 Ağustos 2014 - 16:26 borsagundem.com

ABD, yerli çelik boru üreticilerinin zarar gördüğünü ileri sürerek borusan için yüzde 15,89 oranında vergi oranı belirledi

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açılan vergi soruşturması ile ilgili olarak 1 ay önce KAP'a açıklama yapan Borusan Mannesman'dan yapılan yeni açıklamada şöyle denildi:

''Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığı, yerel üreticilerin yapmış olduğu başvuru üzerine 29 Temmuz 2013 tarihinde aralarında Türkiye'nin de bulunduğu toplam 9 ülkenin Petrol ve Gaz Kuyu Boruları satışları ile ilgili olarak anti-dumping ve telafi edici vergi soruşturması açmıştır. 

Gerek Şirketimiz gerekse de Türk Çelik Boru üreticileri açısından önemli olan bu soruşturma sürecinde karşılaşılan haksız uygulamalar sonucunda 11 Temmuz 2014 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığı Şirketimiz için herhangi bir Anti-Dumping vergisi hesaplamamış ancak diğer Türk çelik boru üreticileri için %35,86 seviyesinde bir vergi tespit etmiştir. Bunun yanında Şirketimiz için %15,89 seviyesinde bir telafi edici vergi oranı hesaplamıştır. Telafi edici vergi oranın tespitinde, Amerika Ticaret Bakanlığı'nın geçerliliği şüphe götürür bazı kabullere dayanarak Türkiye'deki sıcak saç fiyatlarının devlet tarafından sübvanse edildiğini kabul etmesi en önemli etkendir. 

22 Ağustos tarihinde International Trade Commission yapmış olduğu toplantıda ABD'li yerel üreticilerin zarar gördüğünü ve tehdit altında olduğuna karar vermiştir. Kararın bu şekilde olması ile birlikte Amerika Ticaret Bakanlığı'nın hesaplamış olduğu vergiler kesinlik kazanmıştır.

Bu kararın, Şirketimiz özelinde Petrol ve Gaz Kuyu Boruları pazarındaki konumumuz üzerinde çok olumsuz bir etki yaratmayacağını öngörmekteyiz. Zira, söz konusu pazara yönelik satışlarımızı arttırmak üzere Houston, Texas bölgesinde kurulumunu tamamladığımız ve halihazırda kısmen devreye alma aşaması tamamlanmış olan 150 milyon ABD değerindeki üretim tesisi Şirketimiz için önemli bir rekabet farklılaşması ve pazar konumlanması avantajı sağlamaktadır. 

Bunun yanında Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığı'nın almış olduğu bu haksız karara hukuki tüm yolları kullanarak itiraz edeceğiz.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 589,50
En Yüksek: 597,50
En Düşük: 580,00
Değişim -1,59 %
FK: 20,37
PD / DD: 3,35
İşlem Hacmi 113.075.088
Toplam Adet: 191.766
Ağırlıklı Ort.: 589,65
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)