E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsaya yeni bir şirket daha gelecek---

Borsaya yeni bir şirket daha gelecek

Borsaya yeni bir şirket daha gelecek
29 Ocak 2015 - 07:54 borsagundem.com

Armondi Tekstil'in patronu Cafer Mahiroğlu, 2008'de satın aldığı İngiliz Select markasını hem Londra hem de İstanbul'da halka açmaya hazırlanıyor

İflasın eşiğinde olan İngiliz kadın giyim markası Select'i 2008'de 13 milyon sterline satın alan ve bir Türk markası haline getiren Armondi Tekstil'in sahibi Cafer Mahiroğlu, şimdi bu başarısını sermaye piyasalarına taşımaya hazırlanıyor. Mahiroğlu, Select'i hem Londra hem de Borsa İstanbul'da çifte kotasyon ile (dual kotasyon) halka açarak bir dünya markası olmayı planlıyor. Şirket 2017'de hazırlandığı halka arz için İş Yatırım ile görüşüyor. 

2.5 MİLYAR $ CİRO HEDEFİ 

Cafer Mahiroğlu, Top Shop, New Look, Tesco gibi zincirlere üretim yapıyor. 1980'lerin başında İngiltere'ye öğrenci olarak giden ve tekstil işine atılan Mahiroğlu, 2008'de de müşterisi olduğu Select'i satın aldı. Şu anda 250 mağazaları olduğunu, hedeflerinin ise 350'ye ulaşmak olduğunun altını çizen Mahiroğlu, "2017'de 2.5 milyar dolar ciro planlıyoruz" diye konuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • musti29 Ocak 2015 09:35

    Açılsın 2 gün sonra o dev olur fare açılmaya kadar kar açıklayan şirketler açıldıktan sonra zarar yazmaya başlar zavallı küçük yatırımcılar bu tuzaklara düşürülmekte