E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsaya 1 milyar TL giriş mi oldu?---

Borsaya 1 milyar TL giriş mi oldu?

Borsaya 1 milyar TL giriş mi oldu?
25 Ekim 2014 - 09:28 borsagundem.com

Yurtdışı piyasalardaki düşüşlere aldırmadan yükselen Borsa İstanbul'da ilginç bir iddia ortaya atıldı

Dünya borsalarındaki oynaklığın bu hafta İstinye’ye uğramamasının nedeni belli oldu. İddialara göre 3 Kasım’da BIST’te işlem yapmak için plaftorm açacak olan BATS Chi-X Europe 1 milyar liralık alım yaptı

Habertürk'ün haberine göre, dış piyasalarda geçen hafta yaşanan oynaklık ve düşüşe Borsa İstanbul’un nasıl direndiği ortaya çıktı. Hafta başından, perşembe kapanışa kadar Borsa İstanbul’da tek kurum üzerinden yapılan sürekli alımlar dikkat çekerken, yapılan toplam alım miktarı ise nette 1 milyar lirayı buldu. Dört işlem gününde yapılan bu alımların yarattığı hava Borsa İstanbul’u yüzde 5.2 yükseltirken, borsa kulislerinde gizemli alıcının ise 3 Kasım’dan itibaren Borsa İstanbul’a rakip olacağını açıklayan BATS Chi-X Europe olduğu belirtiliyor.

PİYASA YAPICILIĞI İÇİN Mİ KULLANACAK

Hatırlanacağı gibi menkul kıymet alım satımında hizmet veren Avrupa’nın en likit ve aktif 16 piyasasında işlem yapma imkânı tanıyan BATS Chi-X Europe üzerinde BIST- 30’a dahil olan şirketlerin hisse senetleri alınıp satılacak. Borsacılar, BIST 30 hisselerinde pazartesiden bu yana yapılan 1 milyar liraya yakın net alımın BATS Chi-X Europe tarafından yapıldığını ve şirketin 3 Kasım’da platformu açtıktan sonra gerektiğinde bu hisseleri piyasa yapıcılıkta kullanmak için aldığını iddia ediyor. Öte yandan Borsa İstanbul haftanın son işlem gününde yüzde 0.1 düşerek 79 bin 417 puandan kapandı. Dolar ise haftayı 2.23 liradan tamamladı.

‘MÜŞTERİ İSTEDİ BİZ DE BIST’E RAKİP OLDUK’

BATS Chi-X CEO’su Mark Hamsley, müşterilerinden gelen talep üzerine Türkiye pazarına girdiklerini ve doğal olarak Borsa İstanbul’a rakip olduklarını söylemişti. BloombergHT yayınına katılan Hamsley, “Rekabet nedeniyle daha düşük işlem maliyetleri ortaya çıkacaktır” diye konuşmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Demir25 Ekim 2014 23:34

    Bu haber güzel bir haber para girişi olursa 80 i kırarız 2014 sonu 85 binleri görürüz.Borsa yabancıyı sever. (YTD)

  • kasra25 Ekim 2014 18:36

    hısseler ıslem sırası kapatılır ıslem ırası durdurulur dıye yukselemıyor

  • keklik25 Ekim 2014 18:18

    borsadan cıkmak ıcın boyle fırsatlar kolay kolay gelmez. aklı olan malı kucaklarına verıp kacar. seneyekı secım de hukumet degısmese de vekıl sayısı azalır butce bozulur faızler kurlar yukselır.

  • emekci25 Ekim 2014 18:17

    para sadece bıst 30a gırıyor demekkı. dıger hısselerdeki hareketler yapay

  • ender25 Ekim 2014 10:45

    bist borsa olmaktan çıktı,,kara parayı aklama cenneti haline geldi.

  • The broker25 Ekim 2014 10:11

    Biraz ortalık olumsuzlaşınca hemen büyük miktarda Açığa satış yapıp kağıtları düşürek piyasa bozgunculuğu yapanlara karşı bu kaynaklar kullanılarak iyi hamle yapılırsa, piyasa bozguncuları yaptıkları oyunun figuranı haline dönüştürülürlerse borsada bu bozgunculuklar azalır