E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizMerkez'in faiz kararına kadar olumlu seyir---

Merkez'in faiz kararına kadar olumlu seyir

Merkez'in faiz kararına kadar olumlu seyir
19 Ekim 2016 - 09:08 borsagundem.com

Alan Yatırım; TCMB faiz toplantısına kadar olumlu seyrin devam edebileceğini belirtti

BIST 100 ENDEKSİ BANKA HİSSELERİ ÖNCÜLÜĞÜNDE YÜKSELDİ…

TCMB’nin 20 Ekim Perşembe günü yapılacak olan faiz toplantısından 25 baz puanlık indirim beklentimizi korurken, toplantı öncesi birkaç günlük dönem için faiz indirimlerinden olumlu etkilenen bankacılık sektör hisselerinin ön plana çıkabileceğini belirtmiştik. Dün BIST Bankacılık Endeksi %2,5 yükseliş ile BIST 100 Endeksinin %1,2’lik getirisinin üzerinde performans gösterdi. BIST, Merkez Bankası faiz indirim beklentisine ek olarak ABD Doları’nda değer kazanma sürecinin Perşembe günü yapılacak Avrupa Merkez Bankası toplantısı öncesinde yavaşlaması eşliğinde global olumlu ortamdan da pozitif etkilendi. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

TCMB FAİZ TOPLANTISINA KADAR OLUMLU SEYİR DEVAM EDEBİLİR…

Sabah açıklanan Çin’in 3. Çeyrek dönem büyüme verisi %6,7 ile beklentiler paralelinde gelirken Asya piyasaları dünkü yükselişin ardından yatay seyretmekte. BIST 100 Endeksinde bugün dünkü yükselişin daha hafif şekilde sürmesini beklemekteyiz. BIST Hisse piyasalarında kısa vadede fiyatlanan gelişmeyi TCMB’nin faizlerdeki indirim ve munzam karşılıklarda azaltım sürecinden bankacılık sektörünün olumlu etkilenmesi şeklinde özetleyebiliriz. Ekim sonunda açıklanacak 3. çeyrek dönem bilançolarında bankacılık sektörünün karlılıklarını artıracak olması ve TCMB’nin faiz indirim sürecinin devam edebilecek olması BIST 100 Endeksini kısa vadede pozitif etkilemeye devam edebilir. Dış piyasalarda ise Çin’in büyüme verilerinin beklentiler paralelinde gelmesi ve ABD tarafında ise seçimler öncesinde anketlerde Clinton lehine gelişme global pozitif ortamı desteklemekte.  

BIST 30 Kontratı 

Ekim vadeli kontrat, dün bankacılık sektör hisseleri öncülüğünde yükselen BIST 30 Endeksine paralel olarak günü %1,06 yükselişle 95,725 seviyesinden tamamladı. 

Bugün Ekim vadeli kontratta sabah itibariyle paralel olarak yatay açılış beklemekle birlikte dünkü yükselişin hafif şekilde de olsa devamını beklemekteyiz. Sözkonusu kontrat için bugünk bant aralığı beklentimiz 95,5-96,5 şeklindedir. 

USDTRY Kontratı 

Ekim ayının başından bu yana piyasalarda hakim olan güçlü dolar fiyatlaması dün de devam etti. Türk Lirası gelişmekte olan ülke para birimlerinde görülen kitlesel harekete iştirak ederek dolar karşısındaki zayıf görünümünü sürdürdü. Bunun paralelinde USDTRY Ekim kontratı günü %14 değer kazancı ile  3,1128 seviyesinde tamamladı. 

Bugün sabah saatleri itibariyle USDTRY paritesindeki sınırlı fiyat hareketleri göz önünde bulundurularak kontratın güne yatay seyir ile başlamasını beklemekteyiz. USDTRY Ekim kontratında 3,15 direnci önemini korumaya devam ederken, 3,07-3,05 bandı destek konumunda bulunuyor. 

ALTIN/USD Kontratı 

Dünya genelinde güçlü dolar eğiliminin devam etmesine rağmen dün görülen tepki alımları altın fiyatlarını 1263 seviyesine kadar taşıdı. Yükselişler 1263 seviyesinde hız keserken, Altın Ekim kontratı günü %47 değer kazancı ile  1260 US$ seviyesinde tamamladı. 

Sabah saatleri itibariyle Asya seansında altın fiyatlarındaki seyir göz önünde bulundurarak, Altın kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz. 

EURUSD Kontratı 

Dün dünya genelinde güçlü dolar eğiliminin devam etmesi  ve beklentiler dahilinde açıklanan ABD enflasyon verileri EURUSD paritesindeki yükselişleri baskıladı. Bu kapsamda EURUSD Ekim kontratı yatay ve  1,0980 seviyesinde tamamladı. 

Sabah saatleri itibariyle zayıf seyrin görüldüğü EURUSD paritesi nedeniyle EURUSD kontratının güne düşüş ile başlamasını beklemekteyiz.

Dün dünya genelinde güçlü dolar fiyatlaması hızını yavaşlatarak ta olsa etkisini göstermeye devam etti. 

Küresel bazda takip edilen makro veri akışında günün en önemli gündem maddesi ABD’nin Eylül ayına ilişkin enflasyon verileriydi. ABD’de Eylül ayı enflasyonu aylık ve yıllık bazda beklentiler dahilinde açıklanırken, çekirdek enflasyon piyasa beklentilerinin aşağısında kaldı. Söz konusu veri akışı sonrası dolar cephesinde sert fiyat hareketleri görülmemekle birlikte, dolar güçlü görünümünü korudu. 

Bu sabah Çin’de açıklanan 3. Çeyrek büyüme verisi çeyreklik ve yıllık bazda beklentiler dahilinde açıklandı. Çin’de Eylül ayına ilişkin sanayi üretimi verisi ise %6,1 açıklanarak beklentileri karşılayamadı. 

Petrol cephesinde ise, dün Amerikan Petrol Enstitüsü’nün açıkladığı verilere göre, petrol stokları geçen hafta 3.8 milyon varil azalış kaydetti. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

Bugün ABD’de inşaat izinleri ve konut başlangıç verileri takip edilecek olup, Fed üyelerinden Wiliams ve Kaplan’ın konuşmaları gündeme konu olacak. 

USDTRY 

Ekim ayının başından bu yana piyasalarda hakim olan güçlü dolar fiyatlaması dün de devam etti. Güçlü dolar fiyatlamasının yanı sıra Türk Lirası üzerindeki stresin devam etmesinin etkisiyle,  gün içerisinde USDTRY paritesi geçtiğimiz hafta yenilemiş olduğu zirve seviyesi olan 3,11 seviyelerini test etti. 

Teknik olarak bakıldığında, 3,0500 seviyesinin üzerine yerleşen USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin devam edebilmesi için 3,0970 seviyesi üzerinde kalıcılık önemi korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerinde devam etmesi halinde 3,1100 ve 3,1240 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek kar realizasyonları için ise 3,0740 ve 3,0620 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir. 

EURUSD 

Dün dünya genelinde güçlü dolar eğiliminin devam etmesi  ve beklentiler dahilinde açıklanan ABD enflasyon verileri EURUSD paritesindeki yükselişleri baskıladı. 

Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesi 1,1050 seviyesinin aşağısında kalıcılık sağladığı sürece zayıf seyir devam edecek olup, 1,0940 ve 1,0900 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir. Paritede toparlanma eğiliminin görülebilmesi için 1,1100 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 1,1170 direnç seviyesi hedeflenebilir. 

ALTIN 

Dünya genelinde güçlü dolar eğiliminin devam etmesine rağmen dün görülen tepki alımları altın fiyatlarını 1263 seviyesine kadar taşıdı. Yükselişlerin 1263 seviyesinde hız kestiği dikkat çekmekte. 

Teknik olarak bakıldığında seyri zayıflayan Altında 1263 seviyesi önemli konumdadır. Altın fiyatlarında zayıf seyrin devam etmesi durumunda sırasıyla 1253 ve 1240 destek seviyeleri izlenebilir. Altında yükseliş eğiliminin görülebilmesi için, 1263 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1273 seviyesi hedeflenebilir. 

USDJPY

Bu sabah veri akışının sakin olduğu günde, Japon Yeni dolar karşısındaki zayıf seyrini sürdürmekte. 

Teknik olarak bakıldığında, paritede bir süredir görülen düşüş trendi sona ermiş görünüyor. USDJPY paritesinde yükselişlerin devam etmesi için 103,60 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup, paritede toparlanma eğiliminin devam etmesi durumunda 104,70 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede görülebilecek geri çekilmelerde sırasıyla 102,80 ve  101,00 destek seviyeleri izlenebilir. 

GBPUSD 

Dün İngiltere’de Eylül ayına ilişkin enflasyon verileri aylık ve yıllık bazda beklentilerin üzerinde açıklandı. Söz konusu makro gündem parite üzerinde sınırlı fiyat hareketi yaratırken, Brexit sürecine dair haber akışı Sterlin cephesindeki hareketlilikte etkili oluyor. Siyasi cepheden ‘’Brexit anlaşmasının parlamentoda onaylanması gerekebilir’’ söylemleri Sterlinde yukarı yönlü hareketin görülmesinde etkili oluyor.  

Teknik olarak bakıldığında GBPUSD paritesi 1,2400 seviyesi aşağısında kalıcılık sağladığı sürece zayıf seyir devam edecek olup, gevşeme eğiliminde 1,2150 ve 1,2030 destek seviyeleri izlenebilir. Paritede yükseliş eğiliminin görülebilmesi için 1,2240 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, 1,2400 direnç seviyesi hedeflenebilir. 

BRENT 

Petrol fiyatlarının seyrinde açıklanan stok verileri etkili olmaya devam ediyor. Dün Amerikan Petrol Enstitüsü’nün açıkladığı verilere göre, petrol stokları geçen hafta 3.8 milyon varil azalış kaydetti. Söz konusu veri sonrası petrolde yukarı yönlü hareket görüldü. 

Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde toparlanma  eğiliminin devam etmesi için 52,30 seviyesi üzerinde hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 53,70 seviyesi hedeflenebilir. Petrolde kar satışlarının görülmesi halinde ise 50,50 ve 47,80 destek seviyeleri takip edilebilir.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)