E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa İstanbul'un satışla başlaması bekleniyor---

Borsa İstanbul'un satışla başlaması bekleniyor

Borsa İstanbul'un satışla başlaması bekleniyor
20 Mayıs 2016 - 08:42 borsagundem.com

Dün tatilin ve dolar kurundaki yükselişin etkisi ile satıcılı açılış bekleniyor

Piyasa Beklentisi
Çarşamba gününe satıcılı başlayan ve 76.479'a kadar geri çekilen BİST 100 endeksi gün ortasında gelen tepki alımları ile toparlandı ve %0.04 oranında çok sınırlı düşüş ile 77.243'den kapandı. Bankacılık ve sanayi endekslerinin endeksi %0.31'lik yükseldiği günde, dolar kuru ise 2.9825'e kadar yükselişine rağmen 2.9675'den günün tamamladı.
Son iki günlük süreçte Fed ve ECB'nin toplantı tutanakları kur cephesinde fiyatlamaları belirleyen en önemli faktörler oldu. Çarşamba gecesi açıklanan Fed tutanakları, yakın zamanda Fed Başkanları'nın faiz artırımı vurgusunu destekler nitelikte oldu. Fed tutanaklarında; "Birçok katılımcı gelecek verilerin ikinci çeyrekte ekonomik büyümeyle tutarlı olması, istihdam piyasasının güçlenmeye devam etmesi ve enflasyonun Fed'in yüzde 2 hedefine doğru ilerleme kaydetmesi durumunda komitenin Haziran ayında faiz artırım aralığını yükseltmesinin uygun olacağını" ifadesi yer alınca, USD/TL bir anda 3,00 seviyesine kadar yükseldi. Öte yandan Fed başkanlarının (Lacker, Dudley ve Fischer) yaptıkları konuşmalar da, Haziran'daki faiz artırımını destekler nitelikte idi. ECB tutanaklarında ise Mart toplantısından bu yana risk iştahını destekleyici hale geldiğini kaydetti.
Yurtiçinde ise Ak Parti'nin yeni Genel Başkan ve Başbakan adayı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım oldu. İsmi geçen adaylardan olan Binali Yıldırım'ın adaylığının açıklanması, siyasi belirsizlikleri bir miktar azaltabilir. Hatırlanacağı üzere Olağanüstü Kongre, 22 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 20.05.2016

Çarşamba gününün yakından izlenen diğer verileri TCMB'nin beklenti anketi ve Euro Bölgesi'nin TÜFE verileri oldu. Euro bölgesi enflasyonu beklentiler dahilinde açıklanırken; TCMB beklenti anketinde USD/TL kurunun yıl sonu tahmininin 3,10'u geçmesi ve enflasyon beklentisinin ise hafif aşağı gelmesi dikkat çeken noktalar oldu. Perşembe günü açıklanan haftalık işsizlik maaşı başvuruları; 275 bin kişilik beklentinin hafif üzerinde 278 bin kişi olarak açıklandı.
Tatilin ardından ise yyeni günde zayıf bir gündem bizi bekliyor. Yurtiçinde saat 10:00'daki dokunulmazlık görüşmelerinin ikinci tur oylamasından çıkacak sonucun siyasi risk primi üzerindeki hareketleri takip edilecek. Makroekonomik tarafta ise 17:00'daki ABD 2. El konut satışları, konut başlangıçları ve inşaat izinleri verisi sonrası konut piyasasının ne yönde geliştiğine işaret edecek.

Günün önemli şirket haberleri - 20.05.2016


Fed tutanaklarının yarattığı faiz artırımı beklentisinin USD/TL tarafında sert şekilde fiyatlandığını görüyoruz. Çarşamba günü seans sonunda 2,9690 seviyesinde tamamlayan kur, 2,99 seviyesine yaklaşmış durumdadır. Öte yandan ABD vadelilerinin ve Asya borsalarının pozitif seyir izlediğini ve Avrupa borsalarının da alıcılı bir açılışla Çarşamba günkü kayıplarını telafi etmesi bekleniyor. Altın (ons) fiyatları ise, Fed tutanaklarının yarattığı faiz artırımı beklentileri temelinde $1254 seviyelerine kadar gerilemiş durumdadır.
Piyasaları kapalı olduğu Perşembe günü yurtdışı piyasalarda etkili olan geri çekilmelerin ve USD/TL kurunda görülen yükselişlerin etkisi ile satıcılı başlamasını beklediğimiz endekste ilk takip edilecek 76.700 ara desteği üzerinde gün içi tepki hareketleri görebiliriz. Bu durumda 77.800-78.000 bandı üst dirençler olacaktır. Öte yandan 76.400 seviyesi, olası gevşemelerde diğer destek noktaları olarak takip edilecek.

 Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.

Borsa İstanbul'da negatif açılış bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)