E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBorsanın kritik genel kurulunda 3 isim---

Borsanın kritik genel kurulunda 3 isim

Borsanın kritik genel kurulunda 3 isim
05 Mayıs 2017 - 11:59 borsagundem.com

Yönetim krizinin çözüleceği Borsa İstanbul Olağan Genel Kurulu’nda aracı kurumlardan 3 isim yönetime aday oldu

BORSAGUNDEM.COM/ÖZEL HABER

12 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilecek Borsa İstanbul A.Ş. (BİAŞ) Olağan Genel Kurul toplantısında, aracı kurumları temsilen Yönetim Kurulu’na seçilecek isim için üç adayın katılmasına karar verildi. Borsagundem.com’un borsa çevrelerinden edindiği bilgilere göre Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği’nin (TSPB) yanı sıra Borsa İstanbul Aracı Kurumları Yöneticileri Derneği de aday gösterme kararı aldı. Daha önceki genel kurullarda TSPB bir aday göstererek katılıyordu.
Borsa kulislerinde konuşulanlara göre, halen BİAŞ Yönetim Kurulu Üyesi olan Tacirler Yatırım Menkul Değerler’in sahibi Murat Tacir yeniden aday. Birlik, yine Murat Tacir’i destekliyor ancak sektörün önemli bir bölümünün farklı düşündüğü söyleniyor. Bu yüzden de bu sefer tek adayla değil 3 adayla katılma kararı alındığı belirtiliyor.

ADNAN BAHAR VE METİN AYIŞIK DA ADAY

BİAŞ yönetim kuruluna aday olan diğer iki isim ise Bahar Menkul Değerler’in sahibi ve Borsa İstanbul Aracı Kurumları Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Bahar ile Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Metin Ayışık.
Sektörün tecrübeli isimlerinden Adnan Bahar aynı zamanda TSPB BİST Hakem Heyeti’nde uyuşmazlık konusunda hakemlik yapmakta.
Banka kökenli aracı kurumlar başta olmak üzere sektörün önemli kurumlarında uzun yıllar üst düzey yöneticilik yapan Metin Ayışık da halen Borsa Aracı Kurum Yöneticileri Derneği Başkanlığı’nı yapmakta.
21 Nisan’dan 12 Mayıs’a ertelenen Borsa İstanbul Genel Kurulu, İstinye’deki merkez binada gerçekleştirilecek. Borsa İstanbul yönetiminde değişiklik olup olmayacağı da kritik Genel Kurul’un en önemli gündem maddesi olarak gösteriliyor.

YÖNETİM KİRİZİ ÇÖZÜLECEK

Halen Himmet Karadağ Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı olarak görev yaparken Osman Saraç Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür pozisyonunda. Geçen yıl Nisan ayında gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısında bu göreve atanan Osman Saraç, 2017 Şubat ayında, “İstifamı sundum, görevimin başındayım” diye açıklama yapmıştı. Borsa İstanbul yönetiminde yaşanan bu krizin 12 Mayıs’ta gerçekleştirilecek genel kurul toplantısında çözülmesi bekleniyor.
Bu arada istifanın, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından geri çevrildiği gündeme gelmişti.

Borsa İstanbul zirvesinde istifa muamması

Himmet Karadağ’dan Borsa Gündem’e çarpıcı açıklamalar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)