E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa'nın hafif satışla başlaması bekleniyor---

Borsa'nın hafif satışla başlaması bekleniyor

Borsa'nın hafif satışla başlaması bekleniyor
26 Ekim 2016 - 08:50 borsagundem.com

Yatırım Finansman, hafif satıcılı başlamasını beklediği endekste 79.000 seviyesinin ilk destek olacağını belirtti

Yataya yakın bir açılış sonrasında gelen yükselişlerle beraber 80.000 üzerindeki hareketleri sınırlı kalan BIST-100 ikinci seansta yaşanan satışlar sonucunda günlük bazda %0,62 düşerek 79.433 seviyesinden kapandı. Bankacılık endeksi %0,89 düşüş gösterirken, Sanayi endeksindeki %0,3 oranında daha sınırlı bir düşüş vardı. USD/TL kuru ise BIST seansı sonunda; endeksteki sert satış baskısına rağmen, açılış seviyesinin altında 3,0795 seviyesinde idi.

Akşam saatlerinde ECB Başkanı Mario Draghi'nin konuşması yakından izlendi. Faizleri düşük seviyede tutmayı tercih etmediklerini söyleyen Draghi, parasal duruşu korumaya kararlı olduklarını; ekonomik projeksiyonların Aralık ayında yapılacağını ve bu nedenle parasal genişlemenin Aralık toplantısında projeksiyonlara göre ele alınabileceğini ifade etti. "Tapering" ihtimallerini öteleyen Draghi sonrasında ise Euro/Dolar paritesinin yukarı yönlü hareketi sınırlı kaldı. San Francisco Fed Başkanı Williams'ın yaptığı açıklamalar ise Aralık ayında faiz artırımı gerektiği yönünde oldu. İyiden iyiye güçlenen Aralık ayı vurguları sonrasında FOMC'nin söz konusu toplantıda faiz artırımına gideceği beklentileri fiyatlara iyiden iyiye dahil olmuş durumdadır.

Bugün öğleden önce önemli bir veri bulunmuyor. Öğleden sonra sadece ABD verilerini izleyeceğimiz günde Öncü dış ticaret dengesi ve toptan stoklar verisi saat 15:30'da açıklanacak. 16:45'de öncü hizmet PMI verisini alacağımız ABD tarafında 17:00'de ise yeni konut satışları izlenecek. Bu nedenle USD/TL tarafında kısa süreli de olsa dalgalanmalar görülebilir. Özellikle hizmet PMI daha yakından izleniyor olacak. Coca-Cola, Boeing ve Goodyear ABD'de bilançolarını açıklayacak olan şirketler olacak. Yurtiçinde ise önemli bir veri akışı ya da açıklanacak önemli bir finansal bulunmuyor.

Sabah saatlerindeki ilk fiyatlamalar kur tarafında USD'nin değer kaybına rağmen petrol fiyatlarında ve küresel borsalarda görülen satış baskısıdır. Özellikle Avrupa borsalarının, dün 16:00 civarında gelen İtalya'nnın en büyük bankası Monte dei Paschi di Siena'nın 2.600 çalışanını işten çıkaracağı ve 500 şubesini kapatacağı haberiyle beraber başlayan sert düşüşü tüm küresel piyasalarda etkili olmuştur.

Türk Lirası; Real, Rand ve Kolombiya Pesosu sonrası sabah saatleri itibarıyla en fazla değer kazanan 4. para birimi olmaktadır. CDS'ler tarafında ise 244 seviyesindeki yatay hareket sürüyor. Ancak ABD petrolü; haftalık ham petrol stoklarının 4.8 mlr varil artması sonucu $50 seviyesinin altına düşünce, tüm petrol piyasasında benzer gevşemeler görülmüştür. Asya borsaları bu sabah da satışların hakimiyetinde bir seyir gösteriyor. ABD vadelilerinde de benzer bir baskıyı görmekteyiz. Avrupa borsalarında ise dün başlayan geri çekilmenin sabah açılışta da bir miktar etkili olması bekleniyor.

Hafif satıcılı bir açılış beklediğimiz endekste 79.000 ilk destek olacak. Bu destek üzerinde tutunma çabasının etkili olmasını bekliyoruz. Tersi bir durumda satış baskısının güçlendiğini görebiliriz. 78.600 ve 78.300 seviyelerini alt destekler olarak izleyeceğimiz BIST-100 tarafında 80.000 direnci ise geçerliliğini koruyor.

Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)