E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsanın güne yatay başlaması bekleniyor---

Borsanın güne yatay başlaması bekleniyor

Borsanın güne yatay başlaması bekleniyor
28 Nisan 2017 - 09:06 borsagundem.com

Borsa İstanbul'un güne yatay bir seyirle başlaması, günün devamında alternatif ve yurt dışı piyasaları takip ederek yön bulmaya çalışacağı tahmin ediliyor

Güne dün hafif alıcılı bir seyirle başlayan BIST 100 Endeksi tahvil faizlerindeki düşüş ve TL’nin güçlenmesinin de etkisiyle gün içinde bu seyrini sürdürerek 95.196 seviyeleri ile tarihi rekor reviyelerine ulaştı. Ancak son günlerdeki hızlı yükseliş sonrasında bu seviyelerde kar realizasyonları ile karşılaşan Endeks günü %0.3 düşüşle 94.282 seviyesinden tamamladı. ABD Başkanı Trump'ın uzun süredir beklenen taslak vergi reformu tasarısının Trump'ın seçim kampanyasında vaat ettikleriyle örtüşmesine karşın, detaylara yer verilmemesi yurt dışı piyasalarda negatif algılandı.

Bugün yurtdışında ABD’den gelecek 1Ç17 büyüme, Chicago PMI ve Michigan tüketici güven endeksi takip edilecek günün önemli verileri olacak. İçeride ise TCMB’nın 10:30’da açıklayacağı yılın ikinci enflasyon raporu izlenecek. Diğer taraftan referandumun ardından Türkiye ile üyelik müzakerelerinin geleceğini masaya yatırmak üzere bugün bir araya gelecek olan AB Dışişleri Bakanları toplantısı sonrası alınacak kararların piyasaları etkileyebileceğini düşünüyoruz. Asya borsalarında bu sabah aşağı yönlü seyiler görülürken, Avrupa borsalarının yatay bir seyir beklentisi hakim. BİST’in de güne yatay bir seyirle başlamasını günün devamında alternatif ve yurt dışı piyasaları takip ederek yön bulmaya çalışacağını düşünüyoruz.

(Şeker Yatırım)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)