E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa'da olumlu açılışı bekleniyor---

Borsa'da olumlu açılışı bekleniyor

Borsa'da olumlu açılışı bekleniyor
28 Temmuz 2016 - 08:23 borsagundem.com

Yatırım Finansman; yurtdışına rağmen TL’nin pozitif ayrışmasının endekste daha etkili olacağını düşünüyor

BİST 100 endeksinde son günlerde etkili olan tepki hareketinin dün de gücünü koruduğu görüldü. Alıcılı açılış sonrasında yükseliş eğilimini sürdüren BİST 100 endeksi %1.88 oranında değer kazanımı ile
75.075’den kapandı. İşlem hacmindeki düşüşe rağmen, endeksin yükseliş eğilimi genele yayılarak etkisini sürdürüyor. Dün Bankacılık endeksi %2.13, sanayi endeksi ise %2.02 oranında yükseliş kaydetti. İç piyasadaki pozitif havanın etkisi Dolar/TL’de %0.42 oranında bir düşüşe neden oldu.

Dün gece saatlerinde, haftanın yakından takip edilen gündem maddesi hiç kuşkusuz FOMC toplantısına ilişkin karar idi. Beklentiler dahilinde Fed herhangi bir faiz değişikliğine gitmeyerek faiz bandını %0,25-0,50 seviyesinde sabit tuttu. Ancak açıklamalarda, ikinci fazi artırımı için elverişli ortamın oluşmaya başladığı ifadesi sonrasında Asya borsalarında satışların hızlandığı görüldü.

Bugün yurtiçinde iç siyasi gündem dışında takip edilecek önemli makroekonomik veri saat 10:00’daki Ekonomik Güven Endeksi olacak. Yurtdışı makro gündemde öne çıkan maddeler ise 12:00’da açıklanacak olan Euro bölgesi güven endeksleri, 15:00’da Almanya öncü enflasyonu olacak. ABD cephesinde ise 15:30’da öncü dış ticaret dengesi ile haftalık işsizlik maaşı başvuruları verisi öne çıkmakta.

Dış piyasalarda ve öncü verilerde karışık bir seyir hakim. Fed kararı sonrası, petrol fiyatlarındaki hafif geri çekilmeye ve ons altın fiyatındaki yükselişler görüldü. Ancak karar sonrası Dolar’ın küresel bazda değer kaybı eğilimi dikkat çekti. Lira’da bu eğilim çerçevesinde geçtiğimiz haftaki sert kayıplarını telafi etmeye devam etti ve sabah saatleri itibarıyla 3,02’nin altında fiyatlanıyor. Öte yandan Asya borsalarındaki geri çekilmelere ve Avrupa borsalarının negatif açılış beklentisine rağmen, ABD vadelilerindeki sınırlı değer kazanımı da dikkat çekici. CDS’ler tarafında ise sert yükseliş sonrası
298.6 seviyesinden başlayan geri çekilmenin 275 seviyelerinde stabilize olmaya başladığını görmekteyiz.

Yurtdışındaki bu karışık fiyatlamalara rağmen TL’nin pozitif ayrışmasının daha etkili olacağı düşüncesiyle endekste alıcılı bir başlangıç bekliyoruz. 75.400’ün ilk direnç olarak izleneceği günde, bu seviyenin aşılması halinde 76.200 üst direnci gün içi yükselişlerde yakından takip edilecek. 74.800 ise ilk ara destek olarak karşımıza çıkıyor. "

Yatırım Finansman

Borsa'da FED kararının yansımaları etkili olacak

 

Altın "Fed" sonrası kazancını korudu

 

Petrol 3 ayın en düşüğü civarında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)