E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa'nın alıcılı başlaması bekleniyor---

Borsa'nın alıcılı başlaması bekleniyor

Borsa'nın alıcılı başlaması bekleniyor
20 Ekim 2016 - 08:55 borsagundem.com

Yatırım Finansman; bugünün en önemli iki gündem maddesinin TCMB ve ECB'nin faiz kararları ve Mario Draghi'nın basın toplantıları olacağını belirtti

BIST-100 endeksi dün güne yukarı yönlü bir açılış yaptıktan sonra yükselişini gün boyu sürdürdü. BIST-100 kapanışını %1.11 değer kazanımıyla 79.210 seviyesinden tamamladı. Değer kazanımını ikinci güne taşıyan endekste hacim 3,61 mlr TL seviyesinde gerçekleşti. Endeks kapanışında 3,0710 seviyelerinde olan USD/TL kuru ise gece 3,05'lere kadar geriledikten sonra tekrar değer kazanımı gösterdi.

Seans sonrası özellikle ABD'de önemli gündem maddeleri yakından izlendi. 2016 FOMC toplantılarında yedek üye olarak yer alan Dallas Fed Başkanı "güvercin" konuşmasında ekonomide henüz bir ısınma görülmediğini ve faiz artırımında dikkatli ve kademeli olunması gerektiğini ifade etti. Sabaha karşı ise FOMC'nin daimi üyesi ve New York Fed Başkanı William Dudley daha "şahin" tonda konuştu. Dudley, "Ekonominin mevcut gidişatına devam etmesi halinde Fed'in yıl bitmeden faiz artırımına gidebileceği" açıklamasını yaptı. Fed'in Bej Kitap raporu da Ağustos sonu Ekim başı arasındaki dönemde ABD ekonomisinin istikrarlı büyümeye devam ettiğini ifade ederken, Dudley'i destekler nitelikte bir içeriğe sahipti. Gerek FOMC üyesi bir başkanın "şahin" sayılabilecek açıklamaları ve Bej Kitap'ın ekonomiye ilişkin verdiği pozitif sinyaller Dolar endeksinde (DXY) yukarı yönlü hareketlere neden oldu.

Clinton ve Trump arasındaki son münazarayı da ABD basınına göre Demokrat aday Hillary Clinton kazandı. Bu durum Meksika Peso'sunun USD karşısında değer kazanmasına neden oldu. Gün içerisinde gelen ABD'deki önemli bilançolardan Morgan Stanley, Mattel, eBay ve American Express'in kârları analist beklentilerinin üzerinde kaldı. Ayrıca Türkiye'de de 3. çeyrek finansalları dün TTKOM ile başladı. Bankalar tarafında konsolide olmayan finansallar ve banka dışı Şirketlerin konsolide finansalları için son gün 9 Kasım olacak. Banka dışı şirketlerin solo finansalları ise 31 Ekim tarihinde sonlanacak.

Bugünün en önemli iki gündem maddesi TCMB ve ECB'nin faiz kararları ve Mario Draghi'nın basın toplantıları olacak. ECB'ninn faizlerde ve aylık tahvil alım programında değişikliğe gitmesi beklenmiyor. Bu nedenle 14:45'de açıklanacak olan toplantı sonuçları ve 15:30'daki Draghi'nin toplantısından bir sürpriz gelme ihtimali zayıf görünüyor. Ancak siyasilerin açıklamaları ve yabancı aracı kurumların rapolarında TCMB'nin "üst bantta indirime gitmeyebileceği"ne ilişkin görüşler, TCMB tarafında beklentileri bölmüş durumda. Hafta başında üst bandın 25 bp. ineceği konusunda oluşan konsensusda "faiz artırımına gidilmeyebilir" görüşleri de oluşmuş durumdadır. Bu nedenle 14:00'da gelecek olan TCMB'nin faiz kararı daha ön plana çıkmaktadır.

Bunun dışında ABD'den 15:30'daki haftalık işsizlik maaşı başvurularını ve 17:00'daki 2. el konut satışları ile öncü göstergeler endeksi de takip edilecek diğer makroekonomik veriler olacak. 3Ç16 finansalları da takip edilmeye devam edecek. Musul konusunun gündemi meşgul ettiği bir gündemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Hulusii Akar'ı 16:30 ve 18:30'da ayrı ayrı kabul edecek.

Sabah saatlerinde DXY'deki değer kazanımı ve gelişmekte olan para birimlerinin USD karşısındaki değer kaybı dikkat çekerken; Clinton'un münazarayı kazanması sonrası değer kazanan Meksika Pesosu ve iç dinamikler nedeniyle yükseliş gösteren TL ise bu para birimlerinden pozitif ayrışmakta. Türkiye'nin 5 yıllık CDS'leri de 248 seviyesine kadar geri çekilmiş durumdadır. Gelişmekte olan ülkeler tarihinin en büyük borçlanmasını (17.5 mlr USD) beklenenden düşük bir faiz oranı ile gerçekleştiren Suudi Arabistan 17.5 mlr $ fon elde edince bu durum Asya piyasalarını pozitif etkiledi. Petrol fiyatlarında ise USD'nind eğer kazanımı eğiliminden ötürü $52-53 bandında hafif aşağı yönlü bir realizasyon görmekteyiz. ABD vadelilerinin hafif değer kazandığı günde Avrupa borsalarının ise ihtiyatlı bir açılış yapması bekleniyor.

Orta vadeli düşüş trend direnci üzerinde kapanmasını olumlu bulduğumuz endeksin yeni güne de alıcılı açılmasını bekliyoruz. Ana direnç olarak izleyeceğimiz 79.400 üzerinde gerçekleşebilecek gün içi hareketler sonrasında daha önemli direnç olan 80.000'e kadar hareketin devamı beklenebilir. Aşırı alıma gelen saatlik göstergeler 80.000'denkâr satışı olasılığını güçlendiriyor. 78.800-78.600 bandı ise gün içi ilk destekler olarak izlenebilir.

Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.

Piyasalar ECB, TCMB ve FED'i takip edecek

 

Küresel piyasalar Clinton beklentisi ile yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)